قرآن کریم (سوره رعد - آیه ٨)
چهار شنبه 24 مرداد 1403
بازدید: 94
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
مَا نُنَزِّلُ الْمَلَائِكَةَ إِلَّا بِالْحَقِّ وَمَا كَانُوا إِذًا مُنْظَرِينَ
ما فرشتگان را جز به درستی و راستی نازل نمیکنیم، و در آن هنگام مهلت نمی یابند.
قرآن کریم (سوره رعد - آیه ٨)
شرح :
هر پیامبری برای اثبات صحت دعوی خود در خصوص پیامبر بودن همچنین ضرورت اجرای دستورات خداوند با انواع روش های گفتاری و رفتاری ، دلایل لازم را ارائه می نماید که متناسب با میزان رشد عقلی هر امت در هر زمان بوده است.
اما همیشه گروهی وجود داشته اند که اجرای دستورات الهی را مغایر با منافع خود دیده و برای نپذیرفتن آن به انواع بهانه جویی ها متوسل شده اند. این بهانه ها گاهی معقول و مفید بوده که پروردگار برای اتمام حجت افراد در جهت هدایت ایشان به صورت اعجاز آن را اجابت نموده است.
ولیکن در بسیاری از موارد معاندین ، مخصوصا مواردی را درخواست کرده اند که غیر معقول بوده تا جریان دعوت و اجرای رسالت انبیای الهی را به بن بست کشیده و بدینوسیله از ایجاد تحولات اجتماعی جلوگیری نمایند.
از جمله ی این موارد در خواست نزول ملائک است که هیچ گونه ضرورتی ندارد ، زیرا قرار است که انسان توسط قوه ی ادراکه ای به نام عقل ، اقدام به کشف علوم و حقایق خلقت نماید و مسیر زندگی خود را بر این اساس ترسیم و تعیین نماید لذا نزول ملائک برای عقول عموم مردم که با علوم غیبی و عالم ملکوت هیچ گونه آشنایی ندارند ، مفید نبوده بلکه باعث متحیر و متوقف ماندن قوای عقلی ایشان گردیده و روند زندگی طبیعی آنها را مختل خواهد کرد ؛ ضمن اینکه با مشاهده ی این گونه اعجاز احتمال طمع در فضل و کرم خدا به وجود آمده و با توقع برآورده شدن نیازها از این طریق کوتاه دیگر تحمل سختی های معمول زندگی را نخواهند نمود در حالی که استعدادهای انسانی با تحمل این فشارها در مراحل طبیعی زندگی به رشد و تکامل لازم می رسند.
لذا خداوند متعال در این آیه ی شریفه با تهدید به عواقب وخیم این گونه اعجازها درخواست کنندگان را نسبت به این امر منصرف می فرماید.
موفق باشید. پورهادی