قرآن کریم( سوره نحل - آیه ۲)
دوشنبه 22 مرداد 1403
بازدید: 79
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
يُنَزِّلُ الْمَلَائِكَةَ بِالرُّوحِ مِنْ أَمْرِهِ عَلَىٰ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ أَنْ أَنْذِرُوا أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنَا فَاتَّقُونِ
فرشتگان را به فرمان خود همراه با روح به هر کس از بندگانش که بخواهد نازل می کند که مردم را هشدار دهید که معبودی جز من نیست؛ بنابراین از من پروا کنید.
قرآن کریم( سوره نحل - آیه ۲)
شرح :
خداوند متعال از باب رحمت واسعه ی خود برای هدایت بندگان راه های متعددی را گشود تا هیچ کس محروم و سرگردان باقی نماند. هدایت در حالت کلی به دو روش انجام می شود :
الف) هدایت درونی که توسط نیروی تشخیص دهنده ی عقل انجام می شود که به آن رسول باطن نیز گفته می شود. بندگان پراکنده در روی کره ی خاکی در هر نقطه ای که باشند ، به وسیله ی قوای عقلی نیازهای عاطفی خود را درک کرده و علت برانگیخته شدن آن را تشخیص می دهند و از این طریق علائم هدایت را شناخته راه صحیح را انتخاب می کنند.
ب) هدایت بیرونی که از طریق رسولان الهی صورت گرفته و مردم می توانند بندگان برگزیده ی خدا را توسط دلائل و معجزات ارائه شده شناخته و از آنها پیروی کنند. این رسولان لزوما پیامبر مرسل نیستند اما دارای تقوای لازم جهت ادراکات و دریافت پیام های الهی هستند و با ارائه ی دلائل عقلی و عملکرد صحیح در صحنه ی واقعی زندگی قابل تشخیص و اعتماد هستند ؛ اینان از طرف خداوند شاهد محسوب شده و می توانند هدایت کننده ی مردم باشند به همین دلیل برای افراد زمان خود حجت محسوب می شوند.
آیه ی شریفه به این گروه اشاره داشته و تاکید می فرماید که این ها از بین عموم بندگان انتخاب می شوند و سایرین موظفند صرف مشاهده ی عملکرد صحیح همراه با ارائه ی دلائل عقلی ایشان را پذیرا گردند.
موفق باشید. پورهادی