قرآن کریم (سوره حجر - آیات ۴۳ الی ۴۵)
یکشنبه 21 مرداد 1403
بازدید: 235
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَإِنَّ جَهَنَّمَ لَمَوْعِدُهُمْ أَجْمَعِينَ ﴿٤٣﴾ لَهَا سَبْعَةُ أَبْوَابٍ لِكُلِّ بَابٍ مِنْهُمْ جُزْءٌ مَقْسُومٌ ﴿٤٤﴾ إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَعُيُونٍ ﴿٤٥﴾
و مسلماً دوزخ، وعده گاه همگی آنان است. (۴۳) برای آن هفت در است، برای هر دری گروهی از پیروان شیطان تقسیم شده اند. (۴۴) به یقین، پرهیزکاران در بهشت ها و چشمه سارها هستند. (۴۵)
قرآن کریم (سوره حجر - آیات ۴۳ الی ۴۵)
شرح :
خداوند متعال علی رغم آزادی دادن به شیطان جهت امتحان انسان ، راه های نجات بی شماری برای مومنین گشوده است که از اشارات آمده در این آیات شریفه می توان استنباط نمود :
الف ) برای جهنم هفت درب بیان شده است یعنی :
۱- راههای انحرافی که توسط شیطان ترسیم شده محدود است پس ای انسان طالب کمال آگاه باش که شناختن و نجات از آنها مشکل نیست.
۲- "تقسیم شدن پیروان شیطان"حکایت از برنامه ریزی شیاطین برای به انحراف کشاندن انسان دارد که ایجاب می نماید ، خطری به نام وجود شیطان را باور نموده و با آن به طور جدی خورد شود.
۳- واژه ی " پیروان" نشان دهنده ی انتخاب آزادانه این افراد از دعوت شیطان است که به صورت وسواس های گوناگون ظاهر و اجرا می گردد و هیچ گونه اجباری در انجام گناه اعمال نمی شود.
ب) برای بهشت هیچ دری مشخص نشده است یعنی :
۱- بهشت حد و مرزی ندارد و انسان هر لحظه می تواند در بهشت باشد کافی است که از آن هفت موضوع معرفی شده به عنوان درهای جهنم پرهیز نماید به همین دلیل آیه ی شریفه با قید تاکید " الْمُتَّقِينَ : پرهیزگاران"بیان شده است.
۲- نبودن در برای بهشت نشان دهنده نامحدود بودن فضل و کرم پروردگار است که همه ی بندگان را بر خوان گسترده ی خود پذیرا می باشد زیرا " بهشت " برای انسان خلق شده و قرار است منزلگاه ابدی او باشد.
موفق باشید. پورهادی