قرآن کریم (سوره حجر - آیه ۹)
شنبه 20 مرداد 1403
بازدید: 90
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ
همانا ما قرآن را نازل کردیم، و یقیناً ما نگهبان آن هستیم.
قرآن کریم (سوره حجر - آیه ۹)
شرح :
خداوند انسان را خلق فرمود وبرای رسیدن به جایگاه خلیفه ی الهی دستورالعملی مدون و دقیق تدوین نمود تا آن را به عنوان اصول فکری و ساختار رفتاری خود قرار دهد. این مجموعه قوانین که حامل اصول علمی برای تربیت انسان در اخلاق فردی و کسب شخصیت اجتماعی می باشد در کتاب قرآن جمع آوری و از طریق وحی بر پیامبر نازل شد. این گنجینه ی گرانقدربه صورت امانت در اختیار امت اسلامی قرار داده شد.
حال این منبع علمی که حاوی اصول فکری و عقیدتی در دین اسلام و ملاک تشخیص حق از باطل می باشد مورد تهدید دشمنان بوده و سعی در تغییر محتوای آن دارند تا بتوانند از این طریق بر افکار مسلمانان احاطه پیدا نموده و کنترل جامعه ی اسلامی در سراسر جهان را به دست گیرند ولیکن خداوند متعال برای حفظ امت بر مسیر هدایت وعده فرموده است که شخصا آنرا از تحریف محافظت خواهد نمود تا جامعه اسلامی دچار تشویش خاطر و سرگردانی نگردد.
در این آیه ی شریفه خداوند ضمن تضمین سلامت قرآن از خطر تحریف دو مورد از عوامل تامین کننده ی آن را از خطر تحریف بیان فرموده که به اختصار تقدیم می گردد :
۱- واژه ی "نَزَّلْنَا" به معنی فرود آوردن توسط خداست که بلندترین جایگاه است و بیان کننده ی حقیقت و جنس قرآن می باشد که عالم عقل محض است بنابراین به علت عدم سنخیت آن با مفاهیم این عالم که نتیجه ی تراوش ذهن انسان محصور شده در دنیاست قابلیت ترکیب نداشته و هر گونه تحریف سریعا شناخته شده و مرتفع خواهد گردید.
۲- واژه ی ذکر در محاورات معمول به معنی "یادآورنده" به کار گرفته می شود و بر اساس قرائن موجود در قرآن و روایت این مفهوم استنباط می گردد که کلمات قرآن به علت دارا بودن قدرت معنوی در روشنگری ذهن و هدایت کنندگی نیروی عقل عامل برطرف کننده ی هر نوع ابهامی خواهد بود که می تواند حجاب حقایق قرار گیرد و این تاثیر از تجلی نور خدا در قالب این کلمات است که عامل هدایت بشریت واقع شده و قابل تحریف نخواهد بود.
موفق باشید. پورهادی