المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره هود - آیه ۳۶)
    
بازدید: 97
    

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
وَأُوحِيَ إِلَىٰ نُوحٍ أَنَّهُ لَنْ يُؤْمِنَ مِنْ قَوْمِكَ إِلَّا مَنْ قَدْ آمَنَ فَلَا تَبْتَئِسْ بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ 
و به نوح وحی شد که از قوم تو جز کسانی که ایمان آورده اند، هرگز کسی ایمان نخواهد آورد؛ بنابراین از کارهایی که همواره انجام می دادند، اندوهگین مباش.


قرآن کریم ( سوره هود - آیه ۳۶)


  شرح :
خالق انسان امورات زندگی مادی و مراحل معنوی را برای او تدبیر فرموده و پس از سپری شدن مهلت مقرر هر کدام را در موعد خاص خود به انجام می رساند.
خداوند در این آیه ی شریفه این امر مهم را به صورت اجمال و حکیمانه به حضرت نوح اطلاع می دهد که به طور مختصر تقدیم می گردد:
۱- همه ی انسانها قابل هدایت نیستند زیرا اولا افراد مختلف دارای استعدادهای درونی متفاوتی هستند  به طوری که قابلیت درک یک موضوع به صورت همگانی و همزمان را ندارند. ثانیا شرایط محیطی لازم برای تفهیم پیام به همه ی افراد در یک زمان مشخص فراهم نمی شود.
ثالثا عالم برزخ نیز مرحله ای از خلقت است که تسویه کننده ی افراد برای تربیت نهایی جهت ورود به قیامت در نظر گرفته شده و تربیت گروه عظیمی از انسانها بدان مرحله حواله شده است و به همین دلائل در شرایط نامساعد اجتماعی ، خداوند به پیامبرش دستور توقف تبلیغ را فرمود.


۲- تحمل ادامه ی رفتار آزار دهنده مخالفین تا اجرای مرحله ی بعدی هدایت در عالم برزخ که به صورت عذاب خواهد بود نباید باعث نگرانی مومنین گردد ، بلکه بایستی با اعتقاد به صحت اخبار واصله از جانب خداوند صبر نمود زیرا صبر عامل تکمیلی در شکل گرفتن شخصیت مومنین و رسیدن به نتیجه اعمال خواهد بود.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.