المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره یونس - آیات ۹ و ۱۰)
    
بازدید: 124
    

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحيم
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ ﴿٩﴾دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿١٠﴾
بی تردید کسانی که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده‌اند، پروردگارشان آنان را به سبب ایمانشان به بهشت های پر نعمت که نهرها از زیر آنها جاری است راهنمایی می‌کند. (۹)
نیایششان در آنجا [این است که]: خدایا! از هر عیب و نقصی منزّهی، و درود خدا در آنجا به آنان عطا کردن سلامتی کامل است، و پایان بخشِ نیایششان این است که همه ستایش ها ویژه خدا مالک و مربی جهانیان است. (۱۰)


قرآن کریم ( سوره یونس - آیات ۹ و ۱۰)


  شرح :
از بیان اوصاف بهشت و ساکنان آن در این آیات شریف نکاتی قابل تامل استنباط می شود که اجمالا تقدیم می گردد :
۱- آنچه در روی کره ی زمین و در میان همه ملت ها با فرهنگ ها و علاقه های مختلفت از درک لذات شناخته است و کاملا منطبق بر فطرت آن هاست ، داشتن منزلی بزرگ با انواع درختان شاداب از میوه های گوناگون است که نهرهای آب خنک در آن جاری باشد. خداوند برای تشویق بندگان در پذیرفتن دعوت خویش این چنین مکانی را به عنوان هدیه به آنها وعده داده و نام آنرا بهشت نهاده است.
۲- در آیه ی بعد در اوصاف بهشتیان اظهاراتی از ایشان شنیده می شود که بیانگر میزان درک اهل بهشت از حقایق است که در واقع  این کیفیت ادراک در نظر اهل معرفت عامل ایجاد بهشت است.
کلام اهل بهشت در دو موضوع کلی و اساسی خلاصه شده است :
اولا سُبْحَانَكَ به معنی منزه دانستن خدا از هر گونه توصف در اشکال ظاهری و توصیفات متصور بشریست . زیرا آنچه قابل وصف و درک انسان باشد  یعنی قابل تصور و دیده شدن در علائم و حالاتیست که محدودیت محسوب شده و به همین دلیل برای انسان قابل درک شده است. لذا بهترین وصف برای توصیف خداوند  منزه دانستن او از هر گونه توصیف است که فقط خودش می داند که او کیست یا چیست؟!
ثانیا رَبِّ الْعَالَمِينَ به معنی خالق کل عالم پرورگار همه ی مخلوقات بوده که آنها با هدف تربیت برای کسب کمالات خاص هر کدام پرورش می دهد و این تربیت چون از طرف قدرتی لایتناهی اعمال می شود ، محدود به زندگی دنیا نبوده بلکه در عالم دیگر نیز ادامه خواهد زبرا مسیر ترسیم شده برای هدایت  که پرورش استعدادهای خدادای اوست  به سمت کمال مطلق یعنی ابدیت است. 

   موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.