قرآن کریم ( سوره اعراف - آیه ۱۳۸)
دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
بازدید: 176
بِنام خداوند بخشنده مهربان
وَجَاوَزْنَا بِبَنِي إِسْرَائِيلَ الْبَحْرَ فَأَتَوْا عَلَىٰ قَوْمٍ يَعْكُفُونَ عَلَىٰ أَصْنَامٍ لَهُمْ ۚ قَالُوا يَا مُوسَى اجْعَلْ لَنَا إِلَٰهًا كَمَا لَهُمْ آلِهَةٌ ۚ قَالَ إِنَّكُمْ قَوْمٌ تَجْهَلُونَ.
و بنی اسرائیل را از دریا عبور دادیم؛ پس به گروهی گذر کردند که همواره بر پرستش بت های خود ملازمت داشتند، گفتند: ای موسی! همان گونه که برای آنان معبودانی است، تو هم برای ما معبودی قرار بده!! موسی گفت: قطعاً شما گروهی هستید که جهالت و نادانی می ورزید.
قرآن کریم ( سوره اعراف - آیه ۱۳۸)
شرح :
پرستش و راز و نیاز با معبود نیاز ذاتی انسان بوده که در هر فرهنگ آئین با کیفیاتی متفاوت انجام می شود. ولیکن رسولان الهی آن دسته از آداب را به عنوان روش صحیح عبادت ارائه می دهند که با انواع قوای عقلی و صفات روحی انسان سنخیت داشته باعث تربیت و رشد آنها می گردد زیرا این آداب بر اساس اصولی لحاظ شده که قانون آفرینش بوده و خداوند خلقت انسان را بر آن مبنی قرار داده است.
پذیرش نوع آداب و روش عبادت با میزان رشد فکری و سطح ادراک پرستش کنندگان تناسب دارد به همین دلیل در هر دینی علوم لازمه ی رشد مردم تحت عنوان معارف الهی به آنها آموزش داده می شود.
در آیه ی شریفه مشاهده می شود که قوم موسی(ع) در برخورد با بت پرستان به آداب ایشان تمایل نمودند زیرا هنوز در ابتدای راه قرار داشته و معارف دینی کسب نکرده بودند لذا از توانایی فکری لازم برای درک روش صحیح عبادت برخوردار نشده بودند به همین علت خداوند ایشان را " جاهل و نادان " می خواند.
عدم درک کافی در افراد باعث سطحی نگری شده و به ظواهر بسنده کرده و در همان مراحل ابتدایی از مسیر کمال متوقف می گردند ؛ لذا شایسته است که امت اسلامی به عنوان قومی رشد یافته در کسب معارف در حد عالی و متناسب با شرایط آخرالزمان تلاش نمایند.
موفق باشید. پورهادی