المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره اعراف - آیات ۱۳۴-۱۳۵-۱۳۶)
    
بازدید: 178
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان
وَلَمَّا وَقَعَ عَلَيْهِمُ الرِّجْزُ قَالُوا يَا مُوسَى ادْعُ لَنَا رَبَّكَ بِمَا عَهِدَ عِنْدَكَ ۖ لَئِنْ كَشَفْتَ عَنَّا الرِّجْزَ لَنُؤْمِنَنَّ لَكَ وَلَنُرْسِلَنَّ مَعَكَ بَنِي إِسْرَائِيلَ ﴿١٣٤﴾فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُمُ الرِّجْزَ إِلَىٰ أَجَلٍ هُمْ بَالِغُوهُ إِذَا هُمْ يَنْكُثُونَ ﴿١٣٥﴾ فَانْتَقَمْنَا مِنْهُمْ فَأَغْرَقْنَاهُمْ فِي الْيَمِّ بِأَنَّهُمْ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا وَكَانُوا عَنْهَا غَافِلِينَ ﴿١٣٦﴾
و هرگاه عذاب بر آنان فرود آمد گفتند: ای موسی! پروردگارت را به پیمانی که با تو دارد برای ما بخوان که اگر این عذاب را از ما برطرف کنی یقیناً به تو ایمان می آوریم و بنی اسرائیل را با تو روانه می کنیم. (۱۳۴) پس هنگامی که عذاب را تا مدتی که آنان به پایان مهلت آن می رسیدند از ایشان برطرف کردیم، به دور از انتظار پیمانشان را می شکستند. (۱۳۵) نهایتاً به سبب اینکه آیات ما را تکذیب کردند و از آنها غافل و بی خبر بودند، از آنان انتقام گرفتیم و در دریا غرقشان کردیم. (۱۳۶)


قرآن کریم ( سوره اعراف - آیات ۱۳۴-۱۳۵-۱۳۶)


 شرح :
خالق عالم به حال مخلوقات خویش رئوف است و هر آنچه از حوادث واقع می فرماید ، در جهت اصلاح و تربیت بندگان است تا آنان را به کمال مطلوب برساند.
انسان های کوته فکر که از درک حکمت پروردگار و قدرت مطلقه او آگاه نیستند بر اساس ضعف فکری متاثر از جاذبه های دنیای مادی با خداوند وارد معامله شده به خیال خود با وعده دادن و معطل گذاشتن آن وقت کشی کرده شاید بتوانند چند روز کوتاه عمر خود را بدور از مسئولیت و رسالت انسانی سپری کرده خدا را دور بزنند.
خداوند حکیم برای هدایت این گروه از انسان ها مراحلی را به عنوان روشنگری و اتمام حجت مقرر فرموده تا فرصتی جهت شناخت بیشتر و اصلاح رفتار داشته باشند ، سپس با نازل نمودن وقایعی دور از انتظار آنها را تنبیه می فرماید. همان طور که در شرح آیات قبل بیان شد ، پروردگار عالم با مهربانی هر چه تمامتر به این صورت با فرعون برخورد و اتمام حجت نمود :
۱- با احترام او را به پذیرش حق دعوت نمود.
۲- از او خواست تا بنی اسرائیل را رها ساخته به حکومت مصر اکتفا کند.
۳- برای ایجاد اطمینان در صحت دعوت معجزاتی آشکار و بدون خطر از قبیل روشنایی دست حضرت موسی و تبدیل عصای او به اژدها ارائه نمود.
۴- بلاهایی کوتاه را برای قدرت نمایی و اتمام حجت بر آنها آشکار و برطرف کرد.
اما آن ها آن چنان از قدرت خود مغرور شده بودند که هیچ اعتنایی به اخطارهای خدا نکردند به همین دلیل خداوند آنها را در دریا غرق و عبرت آیندگان قرار داد. 

  موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.