المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره اعراف - آیات ۱۲۰-۱۲۱-۱۲۲)
    
بازدید: 185
    

بنام خداوند بخشنده مهربان
وَأُلْقِيَ السَّحَرَةُ سَاجِدِينَ ﴿١٢٠﴾ قَالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعَالَمِينَ ﴿١٢١﴾رَبِّ مُوسَىٰ وَهَارُونَ ﴿١٢٢﴾ و جادوگران به سجده افتادند. (۱۲۰) گفتند:به پروردگار جهانیان ایمان آوردیم (۱۲۱) پروردگار موسی و هارون. (۱۲۲)


قرآن کریم ( سوره اعراف - آیات ۱۲۰-۱۲۱-۱۲۲)


  شرح :
انسان بذاته خداپرست و طالب معبود است تا به وسیله ی  پرستش و عبادت او شوق ذاتی خود را در راز و نیاز با پروردگار ارضاء نماید ؛ ولیکن به دلایل متعددی از قبیل عدم دسترسی به منابع صحیح معارف الهیه یا ماجراجویی های ناشی از غرور جوانی و یا فقر فرهنگی حاکم بر اجتماع در مسیر اشتباه قرار می گیرد و مطلوب خود را در موهومات و خرافات جستجو کرده و سالهای متمادی در انحراف و انحطاط به سر می برد ؛ اما همین اشخاص وقتی که با حقیقت مواجه می شوند به فطرت خود بازگشت نموده و بندگی خدای واحد را پذیرا می گردند.
ساحرانی که با وعده ی فرعون به مقابله با حضرت موسی (ع) آمده بودند از جمله ی این نوع از انسان های طالب حقیقت بودند که سالها در بیراهه طی طریق کرده بودند ولی به محض مواجه شدن با معجزه ی پیامبر خدا و مشاهده ی حقیقت بدون هیچ گونه مقاومتی به درگاه خدا سر بندگی فرود آورده و نجات یافتند.
نکته ای که در آخر آیه ی شریفه قابل تامل است بیان واژه ی "رَبِّ : پروردگار " توسط ساحران است که نشان دهنده ی درک ایشان از وقوع اعجاز در جهت هدایت و تربیت روح انسانها دارد به همین دلیل بلافاصله نام پیامبران خدا هارون و موسی را اضافه نمودند که در واقع معرفی دو شخصیت وارسته حاصل از اعجاز خداست که دلیل قدرت پروردگار در هدایت انسان و رساندن آنها به عالی ترین مراتب انسانی می باشد.

   موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.