قرآن کریم ( سوره انعام - آیه ۱۱۲)
شنبه 25 فروردین 1403
بازدید: 188
بِنام خداوند بخشنده مهربان
وَكَذَٰلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا شَيَاطِينَ الْإِنْسِ وَالْجِنِّ يُوحِي بَعْضُهُمْ إِلَىٰ بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورًا ۚ وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ مَا فَعَلُوهُ ۖ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ.
و این گونه برای هر پیامبری دشمنانی از شیاطین انس و جن قرار دادیم، که برای فریب مردم همواره گفتاری باطل ولی به ظاهر آراسته و دلپسند به یکدیگر القاء می کنند و اگر پروردگارت میخواست چنین نمی کردند، پس آنان و آنچه را به دروغ به هم میبافند واگذار.
قرآن کریم ( سوره انعام - آیه ۱۱۲)
شرح :
در این آیه ی شریفه ی قرائنی آورده شده است که بر اساس آنها نتیجه ای اصولی می توان حاصل نمود :
۱- قرار دادن شیطان هایی از جنس جن و انس برای پیامبران آن هم از طرف خداوند.
۲- خداوند به شیاطین اجازه ی فعالیت داده است .
۳- خداوند اجازه ی مبارزه با شیاطبن نفرموده بلکه می فرماید " آنان را واگذار ".
از قرائن موجود این گونه استنباط می شود که اولا اساس زندگی انسان چه مومن و چه کافر بر مبارزه بنا نهاده شده است و گریز از آن ممکن نیست.
ثانیا برای هر کسی در این مبارزه شیطانی متناسب با شخصیت فردی و موقعیت اجتماعی او تعیین شده است که نشان می دهد همه در حال تحمل سختی مبارزه هستند و هیچ کس راحت تر از دیگری نیست پس باید خود را برای تحمل سختی مبارزه مهیا نمود.
ثالثا قرار نیست که این مبارزه با شکست شیطان خاتمه یابد ، بلکه اساسا مبارزه ی مورد نظر در مقابله با شیطان نیست به همین خاطر خداوند می فرماید :"او را واگذار" پس مبارزه با جاذبه های دنیا و نفس طغیانگر مد نظر است که مومنین بایستی در این مبارزه تحت فرمان خداوند باقی بمانند.
موفق باشید. پورهادی