المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره انعام - آیه ۲۰و۲۱)
    
بازدید: 202
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان
الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمُ ۘ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ فَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ ﴿٢٠﴾ وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِآيَاتِهِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ ﴿٢١﴾
کسانی که به آنان کتاب آسمانی دادیم همان گونه که پسرانشان را می شناسند ، پیامبر را می شناسند؛ فقط کسانی که سرمایه وجودشان را تباه کردند، ایمان نمی آورند. (۲۰)ستمکارتر از کسی که بر خدا دروغ بسته، یا آیات او را تکذیب کرده، کیست؟ یقیناً ستمکاران، رستگار نخواهند بود. (۲۱)

قرآن کریم (سوره انعام - آیه ۲۰و۲۱)


  شرح :
انسان شریف ترین و عزیزترین مخلوق خداست که قرار است تمام خلقت در خدمت او باشد بنابراین پروردگار عالم در تربیت چنین موجود مهمی هیچ گونه کوتاهی نخواهد نمود. چندین هزار پیامبر که در طول تاریخ عمر بشر برانگیخته شده اند همگی برای راهنمایی انسان به سوی سعادت بوده و جهت جلوگیری از انحراف او هیچ مقطع زمانی از دوران زندگی انسان نه تنها زمین از پیامبر و اولیای هدایت خالی نبوده است بلکه قبل از رحلت هر پیامبر مشخصات پیامبر بعدی به اطلاع عموم رسانده می شد تا ااتصال نور هدایت در مسیر حرکت حفظ گردد.
اعلان مشخصات هر پیغمبر برای پیغمبر قبلی آن قدر واضح بوده که بزرگان قوم یهود از سرزمین فلسطین به مدینه مهاجرت کرده تا قبل از ظهور پیامبر اسلام ، محیط اجتماع را برای پذیرش ایشان مهیا سازند.
ولیکن احساس جاه طلبی آن چنان بر وجود آنها مستولی شده بود که از تائید و معرفی پیامبر اسلام به اجتماع آن روز خودداری کردند زیرا انتظار داشتند که پیامبر جدید در خدمت آنها و پیرو افکار و اهداف ایشان باشد . به همین دلیل قرآن می فرماید :" پیامبر را از پسران خودشان بهتر می شناسند ".
این قوم لجوج و قدرت طلب تمام معارف دینی را کنار زده بدون توجه به وظایف خویش که حرکت در راستای اهداف خلقت باشد برای بهرمندی از لذات چند روزه ی دنیا الطاف پروردگار عالم را نادیده گرفتند و معامله ی زیانبار و  ستم بزرگی که در حق خویش روا داشتند .
در حالی که اعتراف و گواهی به رسالت پیامبر اسلام می توانست آنها را به عنوان سابقون در دین خدا و از نزدیکان پیامبر اسلام قرار داده عزت دنیا و آخرت را دریابند ولیکن زیاده خواهی و حسادت به جایگاه پیامبر اسلام آنها دچار زیان دنیا و آخرت نمود تا جائی که قرآن آنها را " ستمکاران و محرومین از رستگاری " خوانده است.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.