قرآن کریم ( سوره مائده - آیه ۱۲)
سه شنبه 22 اسفند 1402
بازدید: 224
بنام خداوند بحشنده مهربان
وَلَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَبَعَثْنَا مِنْهُمُ اثْنَيْ عَشَرَ نَقِيبًا ۖ وَقَالَ اللَّهُ إِنِّي مَعَكُمْ ۖ لَئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلَاةَ وَآتَيْتُمُ الزَّكَاةَ وَآمَنْتُمْ بِرُسُلِي وَعَزَّرْتُمُوهُمْ وَأَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا لَأُكَفِّرَنَّ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَلَأُدْخِلَنَّكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۚ فَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ.
خدا از بنی اسرائیل پیمان گرفت و از میان آنان دوازده سرپرست برانگیختیم و خدا به آنان فرمود: یقیناً من با شمایم اگر نماز را برپا دارید و زکات بپردازید و به پیامبرانم ایمان آورید و آنان را تقویت و یاری کنید و به خدا وامی نیکو دهید، مسلماً گناهانتان را محو میکنم و شما را در بهشت هایی که از زیرِ آن نهرها جاری است در می آورم؛ پس هر که از شما بعد از این کافر شود، یقیناً راه راست را گم کرده است.
قرآن کریم ( سوره مائده - آیه ۱۲)
شرح :
یکی از روش های تربیت قرار دادن عوامل شوق برانگیز است تا انگیره ی تحمل سختی های تکالیف برای پیروان ایجاد شود. بنابراین بیان صفات بهشت می تواند شوق اطاعت را به وجود آورد.همچنین با توجه به وابستگی قوم بنی اسرائیل به فرهنگ قومی و عشیره ای که باعث عدم اطاعت پذیری از یک رهبری واحد می شد خداوند برای هر طایفه رهبری مستقل تعیین فرمود تا احترام و مرز عاطفی هر طایفه حفظ شود.
با توجه به خستگی افراد در انجام تکالیف از یک طرف و جاذبه های دنیا از طرف دیگر احتمال رویگردان شدن افراد از مسیر تعیین شده زیاد است. برای ثابت قدم نموده افراد برای انجام تکالیف تعیین شده ، خداوند از بنی اسرائیل پیمان وفاداری گرفت زیرا اخذ پیمان باعث مقید شدن افراد نسبت به وظایف محوله خواهد شد. پس از سپردن پیمان تکالیف دینی به قوم یهود ابلاغ گردید.
این تکالیف شامل نماز، زکات ، یاری پیامبران خدا ، وام دادن به ضعغا که هر کدام به نوعی متضمن ایجاد یک نوع تربیت برای پرورش انواع استعدادها در وجود انسان و انسجام جامعه بود. در آخر نیز جهت جلوگیری از انحراف افراد تهدیداتی از جانب خدا اعمال می شود.
موفق باشید. پورهادی