قرآن کریم ( سوره مائده- آیه ۹)
شنبه 28 بهمن 1402
بازدید: 236
بنام خداوند بخشنده مهربان
وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۙ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِيمٌ.
خدا به کسانی که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، وعده داده است که برای آنان آمرزش و پاداشی بزرگ است.
قرآن کریم ( سوره مائده- آیه ۹)
شرح :
دعوت به هدایت برای تربیت انسان هاست تا بتوانند اصول صحیح رفتار و عملکرد خود را در تمام ابعاد و موضوعات واقعی به کار گرفته و زندگی سعادتمندانه ای داشته باشند.
این هدایت دارای مراحل و مراتبی بوده که در هر مرحله نتیجه ی خاص آن مرتبه را دارد لذا خداوند شرایط بهرمندی از نتیجه ی مطلوب را اعلان فرموده تا هدایت شوندگان با آگاهی کامل شرایط لازمه ی آن را به اجرا گذاشته و نتیجه ی مطلوب را دریافت نماید.
در این آیه ی شریفه دو نتیجه ی بزرگ به عنوان وعده ی خدا برای دعوت شدگان در نظر گرفته شده که حصول آن به اجرای دو شرط مقید شده است که به طور مختصر توضیحاتی در این خصوص تقدیم می گردد :
الف) وعده های داده شده که عبارتند از:
۱- آمرزش : اهمیت این وعده ی الهی وقتی مشخص می شود که می بینیم روش زندگی انسان در دنیا بر اساس آزمون خطا گذاشته شده است بدین صورت که آموخته های خود را به اجرا گذاشته سپس نتایج حاصله را مورد بررسی قرار می دهد آن مقدار که مطلوب بوده حفظ می شود سپس موارد نقص را که موجب خسارت هستند بررسی نموده ، جهت رفع آنها تحقیقات و اقدامات لازم صورت میگیرد.
گاهی عوامل ایجاد خطا خواسته ها و عملکرد هوس آلود افراد می باشد که تحت تاثیر جاذبه های فریبنده دنیا یا توطئه دشمنان بشریت به وجود آمده و آن قدر نافذ است که سالها ایشان را به خود مشغول داشته نه تنها به خودشان بلکه به جامعه ، صدمات جبران ناپذیری وارد می سازند.
اگر آمرزش خداوند نبود اینان زیر بار خسارت وارده ، درمانده شده و نابود می شدند اما آمرزش خدا آثار گرانبار آن خطاها را برطرف نموده مرتکبین را موفق به جبران از دست رفته ها و درک فرصت های آینده برای ادامه ی زندگی و کسب فضائل اخروی می نماید.
۲- پاداش : معمولا انسان ها برای تحمل سختی هر کاری نیاز به انگیزه دارند که آگاهی از پاداشی قابل قبول به عنوان نتیجه مشوق ایشان خواهد بود ، لذا خداوند پاداش در دنیا و بزرگتر از آنرا در آخرت مطرح فرموده تا مردم بدانند زحمات و فداکاریهای ایشان در زندگی هدر نرفته و بدین روش عمل اصلاح در سطح جامعه به طور گسترده صورت پذیرد.
ب) شرایط دریافت وعده های الهی :
۱- ایمان به خدا با پذیرفتن اصول و قوانین الهی که بنیان فکری اشخاص بوده و ضمن تربیت شخصیت فردی او را برای ورود به جامعه و قبول مسئولیت آماده می سازد.
۲- عمل صالح که پشتوانه ی اجرایی ایمان بلکه اثبات صداقت فرد در پذیرفتن اصول و عقاید دینی می باشد. چرا که صرف اظهار ایمان می تواند یک وعده توخالی و یا حتی ادعایی فریبنده برای حفظ موقعیت اجتماعی برای کسب منافع باشد ، لذا خداوند عمل صالح را شرط شمول آمرزش و دریافت پاداش قرار داده است.
موفق باشید. پورهادی