المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره نساء - آیه ۶۶)
    
بازدید: 220
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان

وَلَوْ أَنَّا كَتَبْنَا عَلَيْهِمْ أَنِ اقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ أَوِ اخْرُجُوا مِنْ دِيَارِكُمْ مَا فَعَلُوهُ إِلَّا قَلِيلٌ مِنْهُمْ ۖ وَلَوْ أَنَّهُمْ فَعَلُوا مَا يُوعَظُونَ بِهِ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ وَأَشَدَّ تَثْبِيتًا.
و اگر بر آنان مقرّر می کردیم که خودکشی کنید، یا از دیار و کاشانه خود بیرون روید، جز اندکی از آنان انجام نمی دادند. و اگر آنچه را که به آن پند داده می شوند عمل می کردند، مسلماً برای آنان بهتر و در  استواری قدم، مؤثرتر و قوی تر بود.


قرآن کریم ( سوره نساء - آیه ۶۶)


  شرح :
لزوم اطاعت از دستورات دینی تا آنجاست که حتی اگر ضرورت ایجاب کند که به قتل نفس اقدام شود اجرای آن به مصلحت خواهد بود. جمله ی " اقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ " ، به معنی قتل نفستان ، می تواند تفسیرهای مختلفی داشته باشد اما کلیت موضوعات از این قرار است که :
علت شکست امت های پیشین مخصوصا قوم یهود که به نافرمانی شهرت داشته و در آیات پیشین مورد بحث واقع شدند ، عدم اطاعت پذیری بوده است که برای اثبات آن در چند موضوع امتحان شدند از جمله هجرت که به نام " ترک دیار " عنوان شده است.
روحیه ی نافرمانی در آنها به جایی رسیده بود که هرجا احساس سختی یا ناخوشایندی می کردند از اطاعت سرپیچی می کردند ، حتی در پذیرفتن نصایح معمول زندگی نیز چنین رفتاری داشتند زیرا این عادت در اعماق وجود ایشان رسوخ کرده بود.
نتیجه ی این بی اعتمادی به پیغمبر خدا و نافرمانی بی ثباتی در تصمیمات و عدم اجرای آنها بود که نهایتا به سرگردانی و آوارگی آنها ختم گردید و سالیان متوالی به طور پراکنده در ممالک مختلف به صورت موقت سکنی گزیدند و پس از مدتی مجبور به ترک آنجا می شدند ؛ تا زمان ما که هنوز این روش در زندگی آنها رایج است.

موفق باشید.  پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.