قرآن کریم(سوره نساء - آیات ۴۸-۴۹-۵۰)
سه شنبه 24 بهمن 1402
بازدید: 267
بِنام خداوند بخشنده مهربان
إِنَّ اللَّهَ لَا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَيَغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِكَ لِمَنْ يَشَاءُ ۚ وَمَنْ يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدِ افْتَرَىٰ إِثْمًا عَظِيمًا ﴿٤٨﴾
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يُزَكُّونَ أَنْفُسَهُمْ ۚ بَلِ اللَّهُ يُزَكِّي مَنْ يَشَاءُ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلًا ﴿٤٩﴾انْظُرْ كَيْفَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ ۖ وَكَفَىٰ بِهِ إِثْمًا مُبِينًا ﴿٥٠﴾
مسلماً خدا اینکه به او شرک ورزیده شود نمی آمرزد و غیر آن را برای هر کس که بخواهد می آمرزد. و هر که به خدا شرک بیاورد، مسلماً گناه بزرگی را مرتکب شده است. (۴۸)آیا به کسانی که خود را به پاکی می ستایند، ننگریستی؟ بلکه خداست که هر که را بخواهد می ستاید، و به اندازه رشته میان هسته خرما مورد ستم قرار نمی گیرند. (۴۹)با تأمل بنگر چگونه بر خدا دروغ می بندند و همین گناه آشکار کافی است. (۵۰)
قرآن کریم(سوره نساء - آیات ۴۸-۴۹-۵۰)
شرح :
تمام کتب آسمانی در ادیان الهی از ابتدا تا زمان ظهور دین اسلام برای تربیت انسان نازل شده و همگی اساس فرهنگ و تفکر را بر توحید بنا گذاشته اند تا جهان خلقت را محصول یک قدرت آگاه و خیراندیش معرفی نموده ، امید به رشد و پیشرفت برای ساختن دنیایی زیبا در ذهن و قلب انسان ایجاد نمایند و چنین هدفی فقط در راستای اعتقاد به توحید و یگانه بودن خالق تحقق پیدا خواهد کرد زیرا وجود شریک منجر به اختلاف نظر در کار خلقت گردیده ، به تضاد و تزاحم ختم خواهد شد که ستیزه گری و نابودی بدنبال خواهد داشت ؛ بهمین دلیل خداوند در آیه شریفه و موارد مشابه ، مکرر بر شرک بعنوان گناه نابخشودنی تاکید میفرماید.
پروردگار عالم در ادامه آیات انحراف علمای یهود و مسحیان را علت ایجاد شرک می داند زیرا مردم ایشان را به لحاظ عالم دینی و خداشناس بودن مورد احترام قرارداده و در انتخاب نوع تفکر و اعتقادات به آنها اعتماد نموده اند که این احترام و توجه ، سبب برانگیخته شدن احساس عجب و خودستایی در علمای مذکور گردیده برای خود اختیاراتی قائل شده اند تا جائی که از حدود بندگی خدا خارج شده به خود اجازه دادند افکار انحصار طلبانه خود را مخلوط در آیات کتاب آسمانی به پیروان قالب کنند. اینکار علمای یهود از نظر خداوند " دروغ بستن " به خدا جهت انحراف افکار عمومی بوده و گناه آشکار محسوب شده است.
موفق باشید. پورهادی