المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره نساء- آیه ۴۱)
    
بازدید: 225
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان
فَكَيْفَ إِذَا جِئْنَا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَجِئْنَا بِكَ عَلَىٰ هَٰؤُلَاءِ شَهِيدًا.
پس چگونه است هنگامی که از هر امتی گواهی بیاوریم و تو را بر آنان گواه آوریم؟!


قرآن کریم (سوره نساء- آیه ۴۱)


 شرح :
بسیاری از مردم برای فرار از انجام تکالیف دینی و شانه خالی کردن از زیر بار وظایف اجتماعی در خدمات رسانی به همنوعان بهانه های مختلفی را به عنوان دلیلی در عدم امکان انجام آن امور اظهار می دارند ؛ اما خداوند برای ابطال ساختن دلایل ایشان و برطرف نمودن بهانه ها شاهدانی در نظر گرفته است.
برخی از این شاهدان پیامبرانی هستند که با فاصله زمانی مختلف و در بین اقوامی با فرهنگ های متفاوت و در شرایط یکسان زیسته ، ضمن طی کردن مراحل طبیعی زندگی و تحمل مشکلات معمول هر زمان وظایف دینی خود را در عبادات و ارائه خدمات به همنوعان به انجام رسانده اند.
برخی دیگر از این شاهدان انسانهایی مومن با ایمان و عزمی راسخ می باشند که بدون هیچ گونه ادعایی و به طور معمول بین مردم زندگی نموده با تحمل مشقات معمول هر زمان به توفیق انجام خیرات گوناگون دست یافته اند.
خداوند در محاکمه روز قیامت ، پیامبران و مومنان پیامبرگونه ای که در امت ها مختلف در هر دوره و زمان می زیسته اند را اقامه نموده با این مضمون  خطاب به سایر مردم می فرماید : " مگر اینان با حفظ حدود الهی و انجام وظائف دینی در بین شما زندگی نکردند ، پس شما هم می توانستید دیندار بمانید " .
پس لازم است که مومنین در هر اجتماعی با شرایطی خاص زمانی و مکانی نسبت به شناسایی اولیای الهی که پیامبرگونه هایی در هر امت می باشند ، اقدام نموده با الگوبرداری از افکار و رفتار ایشان در خصوص انجام وظایف دینی و تکالیف اجتماعی جهت ادای حقوق همنوعان و خدمت رسانی به ایشان اقدام نماید.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.