المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم ( سوره نساء - آیه ۳۶)
    
بازدید: 229
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان
وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا وَبِذِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينِ وَالْجَارِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَالْجَارِ الْجُنُبِ وَالصَّاحِبِ بِالْجَنْبِ وَابْنِ السَّبِيلِ وَمَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا.
و خدا را بپرستید و چیزی را شریک او قرار ندهید، و به پدر و مادر و خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه ی نزدیک و همسایه دور و همنشینان و همراهان و در راه ماندگان و بردگان نیکی کنید؛ یقیناً خدا کسی را که متکبّر و خودستاست، دوست ندارد.


 قرآن کریم ( سوره نساء - آیه ۳۶)


   شرح :
پیام هایی که می توان از این آیه ی شریفه استنباط نمود بدین قرار است :
۱- پرستش خدا نیاز ذاتی انسان است زیرا در طول زندگی با مشکلات و خطراتی مواجه می شود که موجودیت او را تهدید می کند لذا برای دفع خطر و حفظ بقا تا رسیدن به کمال ، برخوردار شدن از قدرت پشتیبانی کننده ی مطمئن ، یک ضرورت است و چه قدرتی بهتر از خالق هستی که قادر مطلق در اجرای خواسته هایش می باشد.
۲- شریک نگرفتن برای خدا باعث ایجاد آرامش برای بنده است زیرا در ایده " چند خدا داشتن " ، همیشه احتمال اختلاف نظر و ناهمآهنگی بین خدایان به عنوان یک خطر وجود دارد که عامل ایجاد جنگ بین آنها و نابودی مخلوقات خواهد بود اما پرستش خدای واحد ، به معنی تبعیت کل عالم آفرینش از یک برنامه ی مدون است که نهایتا به نتیجه ی مطلوب دستگاه خلقت منتهی خواهد گردید و چنین تفکری امید به آینده ای بهتر را در دلها ایجاد نموده و به انسان در طی مسیر کمال ، آرامش می دهد.
۳- کمک به همنوعان ، ذاتا عملی لذت بخش است که جبران کننده ی خسارات ناشی از حوادث طبیعی همچنین اشتباهات فردی و اجتماعی می باشد.
ضمنا خداوند برای انجام این خدمات و کمک رسانی برنامه ی اولویت بندی شده ای مقرر فرموده است تا در مواقع ضروری و تنگناها نیز ، بتوان با حداقل امکانات  ، خدمات لازم را ارائه نمود تا از توقف و آشفتگی در امور جلوگیری به عمل آورد.
۴- کسانی که از انجام دستورات خداوند سرپیچی نمایند ، " متکبر " ، خوانده شده اند زیرا نه تنها صحیح بودن این دستورات بر همگان آشکار است بلکه ضروری بودن آنها نیز از بدیهیات می باشد ، بنابراین دلیل موجهی برای سرپیچی بندگان از دستورات پروردگار وجود ندارد. 

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.