دعای استخاره-۵
دوشنبه 25 دی 1402
بازدید: 278
بنام خدا
دعای استخاره-۵
وَ أَلْهِمْنَا الِانْقِيَادَ لِمَا أَوْرَدْتَ عَلَيْنَا مِنْ مَشِيَّتِكَ حَتَّى لَا نُحِبَّ تَأْخِيرَ مَا عَجَّلْتَ ، وَ لَا تَعْجِيلَ مَا أَخَّرْتَ ، وَ لَا نَكْرَهَ مَا أَحْبَبْتَ ، وَ لَا نَتَخَيَّرَ مَا كَرِهْتَ وَ اخْتِمْ لَنَا بِالَّتِي هِيَ أَحْمَدُ عَاقِبَةً ، وَ أَكْرَمُ مَصِيراً ، إِنَّكَ تُفِيدُ الْكَرِيمَةَ ، وَ تُعْطِي الْجَسِيمَةَ ، وَ تَفْعَلُ مَا تُرِيدُ ، وَ أَنْتَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ .
و گردن نهادن آنچه از مشیّت و ارادهات بر ما وارد کردی، به ما الهام کن؛ تا عقب انداختن آنچه را پیش انداختی و پیش انداختن آنچه را عقب انداختی، دوست نداشته باشیم و هر آنچه را دوست داری ناپسند نشماریم؛ و آنچه را ناپسند داشتی انتخاب نکنیم و کار ما را به آنچه عاقبتش پسندیدهتر و فرجامش برای انسان گرامیتر است، پایان بخش؛ همانا تو عطای نفیس میرسانی و نعمت بزرگ میبخشی و هر چه میخواهی انجام میدهی و تو بر هر کار توانایی.
( صحیفه سجادیه)
شرح :
وقتی انسان فضائل را شناخت آن را مورد نیاز و مطلوب فطرت خویش می بیند. از این پس با تحقیق در روشهای رسیدن به این مطلوب کل اجزای عالم را مخلوقاتی با شعور یافته و برای هر کدام وظیفه ای در راستای هدف کلی آفرینش قائل می شود که با نظم و برنامه ای دقیق و تعیین شده از جانب پروردگار تحت عنوان مشیت الهی طی طریق می نماید.
بنابراین فراز و نشیب موجود در این راه خواست خدا دانسته و نتایج حاصله که سعادت انسان و ایجاد فضائل انسانی در عالیترین مرتبه ممکن باشد را ، مورد پسند خدا ، میداند.
با توجه به اینکه ، مطلوب انسان ، فضائل در عالیترین مرتبه یعنی صفات خداست که لایتناهی می باشد ، بنابراین لازم است که تربیت طالبین کمال ، تحت تعلیم وجودی کامل و به کمال رسیده ای صورت پذیرد که اولا این مراتب را طی نموده باشند. ثانیا از آفات راه و روش محفوظ ماندن از آنها مطلع باشند. ثالثا بر اصول و قوانین حاکم بر عالم همچنین بر نیازهای فطری بشر واقف باشند.
امام سجاد(ع) که حادثه ی عظیم کربلا و سپس طی منازل تا شام با آن مشقات و بازگشت عزتمندانه به مدینه را از میان دشمنان با آن برخوردهای ناهنجار را متحمل شده اند ، این همه مصائب را خیر می دانند زیرا آن عالم آگاه به اسرار الهی می داند معرفی حقایق و توانمندی های مکتب اسلام در ساختن جامعه ی بشری به رهبری ائمه ی اطهار جز با گذراندن این مراحل امکان ندارد و در هر صحنه ی تلخی هر کدام از برخوردهای دشمن را با ظاهر ساختن یکی از فضائل امامت ، به کلاس تعلیمی برای هدایت بشریت تبدیل می نمایند.
همچنین قیام های انسانهای حق طلب و آزادی خواه تا قیامت که منجر به شکستن حصرهای مادی و معنوی برای بشریت خواهد بود نتیجه ی معرفت امام حسین(ع) به خدای خویش است که اسرار الهی را در جهت کل آفرینش درک نموده طی مراحل سنگین آنرا با شوق از دل و جان پذیرفته و بهای انسان بودن و بندگی خداوند را به عالم امکان ابلاغ فرمودند.
آنجا که حضرتش می فرمایند : "اگر دین جدم جز با کشتن من پایدار نمی ماند ، پس ای شمشیرها مرا فرا گیرید". و علامت این شوق و رضایت همین بس که با نزدیک شدن به لحظه ی شهادت یعنی رسیدن به وصال خدا که نهایت درجه برای انسان می باشد ، چهره حضرتش شاداب و برافرخته تر می شود.
نتیجه ی سخن اینکه استخاره مرحله ای از علم و معرفت است که انسان عارف در آن مرحله با آگاهی سنگینی حوادث را متحمل شده و به کمال نهفته در آن نائل می آید.
با استناد به روایات چنین استنباط می گردد که آن علم علم بلایا و منایا است که در آن اولا علت ایجاد حادثه ثانیا چگونه سپری نمودن آن ثالثا کمال حاصل از حوادث بیان شده و مومنین به تناسب استعداد خود به اذن خدا و توسط امام معصوم از این علم بهرمند می گردند.
موفق باشید. پورهادی