فرازهایی از دعای عرفه-۱۰
سه شنبه 28 آذر 1402
بازدید: 325
بسم الله الرحمن الرحیم
فرازهایی از دعای عرفه-۱۰
وَ النُّورَ فِي بَصَرِي وَ الْبَصِيرَهَ فِي دِينِي وَ مَتِّعْنِي بِجَوَارِحِي وَ اجْعَلْ سَمْعِي وَ بَصَرِي الْوَارِثَيْنِ مِنِّي
و نور را در ديده ام، و بصيرت را در دينم و مرا به اعضايم بهره مند كن و گوش و چشمم را دو وارث من گردان
امام حسین(ع)
شرح :
از جمله شرایط تشخیص صحیح برای قضاوت و نتیجه گیری در حوادث و صحنه های واقعی دقت در مشاهده است که امام حسین (ع) آنرا با "نور دیده " بیان می فرمایند.
سپس با چنین مشاهده ی دقیقی به مطالعه ی علوم دینی و احکام و دستورات خدا پرداخته و به صفت بصیرت که تخصص در امور دینی باشد نائل می گردند.
نتیجه ی این تشخیص صحیح و تخصص یافتن در امور دینی به کار گرفتن آنها در زندگی بوده که داشتن اعضا و جوارح سالم عامل بهرمندی بیشتر از مواهب الهی و نعمت ها خواهد شد.
در این مرحله از رشد و حرکت به سمت کمال دست آوردهای مومنین مورد هجوم انواع آفات و خطرات مختلف موجود در اجتماع بشری از طریق دیدن صحنه های حرام و شنیدن اخبار دروغ و بعضا آغشته به غیبت قرار می گیرد که برای محفوظ ماندن از این آفات لازم است چشم و گوش را تحت مراقبت شدید نگه داشت. امام حسین (ع ) این مراقبت از چشم گوش را با اشاره "وارث بودن " بیان فرموده اند یعنی دیده ها و شنیده ها در گوش و چشم باقی بمانند و تحت کنترل من باشند تا عامل انتشار دروغ و تهمت قرار نگیرند.
موفق باشید. پورهادی