المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره نساء -آیه ۲۶ )
    
بازدید: 259
    

بنام خداوند بخشنده مهربان


يُرِيدُ اللَّهُ لِيُبَيِّنَ لَكُمْ وَ يَهْدِيَكُمْ سُنَنَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَيَتُوبَ عَلَيْكُمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ
خدا می خواهد برای شما بیان کند و شما را به روش های کسانی که پیش از شما بودند، راهنمایی نماید و رحمت و مغفرتش را بر شما فرو ریزد؛ و خدا دانا و حکیم است.

 
قرآن کریم (سوره نساء -آیه ۲۶ )

شرح :



 در بحث مراحل اجرای مقدرات در خلقت ابتدا اراده است و سپس اجرا اما به علت وحدت قوا در خدای قادر مطلق همانا اراده ی او یعنی به وقوع پیوستن ولیکن چون قرار بر ارائه ی بینه گذاشته شده لازم است ابتدا دلائل برای انسان بیان و سپس به او فرصت تفکر تا رسیدن به رشد لازم برای انتخاب داده شود.

معمولا در هر علمی دستاوردهای جدید مد نظر قرار گرفته و به اجرا گذاشته می شود در حالی که خداوند برای هدایت انسان سنن و آداب گذشتگان را پیشنهاد می دهد زیرا وجود انسان بر قوای فطری و غریزی  ثابت و مشخصی بنا شده که از اولین انسان تا آخرین آن تغییری نخواهد داشت.
لذا اصول پرورش او همان قوانین مورد استفاده ی هدایت شدگان در گذشته می باشد که توسط پیامبر و جانشینان او در هر زمان بر واقعیت موجود منبطق و اجرا می گردد.

خداوند انسان را به علم و قدرت تمام و کمال خویش تذکر داده و با بیان حکیم بودن حوادث عالم خلقت را هدف دار معرفی نموده تا او را به تفکر اصولی در آنها وادار نماید .
لذا از کلمه ی "الله" که معرف اسماء جلاله به تمام و کمال است استفاده شده است. این تذکر در ثبات قدم بر اجرای مقرارات وضع شده از جانب خدا برای انسان اطمینان و آرامش لازم را ایجاد می نماید.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.