المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

زیارت امیرالمومنین-۷۳
    
بازدید: 291
    

یا لطیف
زیارت امیرالمومنین-۷۳
وَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ وَ عَلَي ضَجِيعَيْكَ آدَمَ وَ نُوحٍ وَ السَّلاَمُ عَلَيْكَ وَ عَلَي وَلَدَيْكَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ وَ عَلَي الأَْئِمَّهِ الطَّاهِرِينَ مِنْ ذُرِّيَّتِكَ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ
و سلام بر تو و بر دو آرميده در كنار تو آدم و نوح و سلام بر تو و بر دو فرزندت حسن و حسين و بر امامان پاك از نسلت و رحمت و بركات خدا بر تو باد.


شرح :
در فراز آخر زیارت امیرمومنان در جایگاهی مطرح شده که از یک سو به حضرت آدم و نوح نبی مرتبط گردیده و از سوی دیگر به امامین حسن و حسین که محل بحث مفصلی است و به اختصار تقدیم می گردد: 
  الف) منظور از بیان حضرت آدم و نوح می تواند اشاره به اهمیت امر هدایت از طرف خدا و نیاز نوع انسان به آن باشد که مورد توجه پروردگار عالم قرار گرفته و هیچ گاه زمین خدا از پیامبر خالی نبوده است. بنابراین نصب امیرالمومنین به عنوان امام پس از پیامبر برای هدایت مردم تازگی نداشته و امری معمول در سنت خدا می باشد.
  ب) مطرح شدن امام حسن و امام حسین (ع) حداقل  به دو موضوع مهم اشاره دارد :
۱- معرفی سلسله ی امامت بعد از امیرالمومنین تا قیامت است تا همه بدانند فقط موضوع امامت شخص علی بن ابی طالب مطرح نیست که قرابت ایشان با پیامبر خدا علت انتصاب بوده باشد بلکه  خداوند ، با معرفی اوصیا هم مستقیم توسط خودش و هم غیر مستقیم توسط فرستادگانش در روی زمین بندگان را مورد عنایت قرار داده است تا زمین از حجت خدا خالی نماند.
به همین دلیل نام دوازده امام در احادیث متعدد توسط پیامبر خدا بیان شده است تا بدون هیچ گونه تردیدی سندی قاطع و روشن برای آیندگان باشد.
۲-نه تنها فرزندان امیرالمومنین بلکه ذریه ی فاطمه (س ) همه ی عزیزان خدا بوده هر دو لایق امامت هستند و برای امر امامت هیچ تفاوتی بین آنها نیست.

   موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.