زیارت امیرالمومنین-۶۴
سه شنبه 7 آذر 1402
بازدید: 300
یا لطیف
زیارت امیرالمومنین-۶۴
وَ شَرَعْتَ أَحْكَامَهُ وَ أَقَمْتَ الصَّلاَهَ وَ آتَيْتَ الزَّكَاهَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ
و تشريع كردی احكام الهي را و بپا داشتي نماز را و پرداختی زكات را، و به معروف امر كردی و از منكر نهی نمودی.
شرح :
دین مبین اسلام در دو بخش کلی به جامعه ی بشری معرفی شده است :
الف-بخش عقیدتی که فلسه و ساختار تشکیلات دین و معرفی اهداف خلقت بشر همراه با عوامل سعادت او تعریف شده و به عنوان "اصول دین" می شناسیم.
ب-وظایف مسلمان در رفتار فردی و عرصه ی اجتماع به صورت دستورالعمل بیان شده که ساختار شخصیت فرد و تشکیلات اجتماعی جامعه ی اسلامی را تعیین می کند. به این دستورالعمل ها "فروعات دین " گفته می شود.
جانشین پیامبر موظف است ضمن بیان اصول دین فروعات آن را تحت عنوان "احکام " در اجتماع به اجرا گذارد.چند مورد از فروعات در اینجا مطرح شده اند :
۱-أَقَمْتَ الصَّلاَهَ : بپا داشتن نماز زیرا خواندن نماز یک حرکت فردی ست که برای ایجاد آداب در نفس شخص و عمدتا در خلوت انجام می گردد اما بپا داشتن نماز یعنی انجام و اجرای نماز به عنوان یک برنامه ی طرح شده توسط خدا در اجتماع ، که قواعد و زحمات خاص خود را داشته و نتایج سیاسی - تربیتی برای جامعه ی مسلمین به همراه دارد به همین دلیل بر اجرای آن تاکید فراوان شده است.
۲-آتَيْتَ الزَّكَاهَ : پرداخت زکات که قسمتی از مال و اموال را تحت شرایط خاصی در اختیار امام گذاشتن است تا ایشان با صلاحدید برای اصلاح و رشد زندگی افراد ضعیف جامعه هزینه نماید.
۳- أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ : امر به معرف شامل مجموعه ی گفتار و کردار نیک است که تربیت کننده ی افراد جامعه در زندگی شخص و اجتماعی می باشد.
۴- نَهَيْتَ عَنِ الْمُنْكَرِ : جلوگیری نمودن از رواج فساد در اخلاق اشخاص است که متضمن سلامت فرد و جامعه خواهد بود.
امیرمومنان علی بن ابی طالب در تشریع و اجرای این برنامه ی الهی شاخص و نمونه ای کامل بودند.
موفق باشید. پورهادی