زیارت امیرالمومنین-۶۱
شنبه 4 آذر 1402
بازدید: 324
یا لطیف
زیارت امیرالمومنین-۶۱
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللَّهِ وَ حُجَّتَهُ وَ خَالِصَهَ اللَّهِ وَ خَاصَّتَهُ
سلام بر تو اي وليّ خدا و حجّت و بنده خالص و خاص حق.
شرح :
همه ی انسان ها از دمیده شدن نفخه ی الهی حیات یافته اند و دارای استعدادها و صفات ذاتی مشترک برای کسب کمالات و فضائل انسانی هستند. ذات همه ی انسانها خداپرست و حق طلب است زیرا از نفخه ی الهی بوده و در مسیر ترسیم شده توسط پروردگار خویش طی طریق می نمایند. در این مسیر هر کسی متناسب با میزان تجلیات ذاتی خویش که حاصل تلاش اوست در مرحله ای از مراحل کمال قرار می گیرد و به همین خاطر دارای ارزش و جایگاه خاص خود می باشد.
ایجاب می کند که پیامبران و جانشینان ایشان که امیرالمومنین در راس همه قرار دارند به علت عهده دار بودن وظیفه ی خطیر هدایت در کسب فضائل پیشتاز باشند.
بنابراین لازم است که حضرات معصومین از توانایی و حمایت خاص خدا برای انجام این رسالت عظیم برخوردار گردند که چند مورد از آنها در این فراز زیارت بیان شده است :
۱ - وليّ خدا : این تعبیر به مفهوم نمایندگی خدا در بین بندگان همراه با اختیارات خاص است که معمولا از این اختیارات برای رفع موانع و یا اعطای موهبتهای خاص الهی برای قوام دادن به فرد و اجتماع در حرکت به سوی خدا استفاده می شود به همین خاطر به "سرپرستی بندگان" معنی شده است.
۲- حُجَّتَه : رفتار و عملکرد کسی که قرار است سرپرستی سایر بندگان در امر هدایت به سوی خدا را به عهده داشته باشد بایستی در رعایت اصول شرع مقدس و اخلاق فردی و اجتماعی در کیفیتی باشد که جای هیچ گونه بهانه ای برای دیگران باقی نماند. به چنین حالتی " حُجَّتَهُ " می گویند که ایجاد کنده ی وظیفه برای مخاطب است.
۳-خَالِصَهَ اللَّهِ : سرپرست مردم در اخلاق و رفتار بر مبنای دستورات دینی بایستی کاملا خالصانه برای خدا بوده و هیچ گونه توقع پاداش یا منافع شخصی در وجود او نداشته باشد.
۴-خَاصَّتَهُ : کسی می تواند خالص برای خدا خدمت کند که تربیت شده ی مستقیم خدا باشد . چنین کسی فقط معصومین هستند که امیرالمومنین مقدم بر همه در کنار پیامبر قرار داشته و نزد خدا از جایگاه خاص برخوردارند.
موفق باشید. پورهادی