المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

زیارت امیرالمومنین -۳۱
    
بازدید: 334
    

یا لطیف
زیارت امیرالمومنین -۳۱
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ عِصْمَهِ الدِّينِ وَ يَا سَيِّدَ السَّادَاتِ
سلام بر تو ای وليّ زمام دين، و ای آقای آقايان.


شرح :
وَلِيَّ عِصْمَهِ الدِّينِ : وليّ زمام دين
هر مکتب و فرهنگی دارای اصولی است برای تربیت پیروان به صورت فردی و همچنین دارای نوعی ساختار اجتماعی است که جهت اجرای برنامه های خود نیاز به شخصیتی برجسته و توانمند دارد تا در جایگاه رهبری قرار گیرد.

رهبر جامعه اسلامی به طور اجمال دارای چنین خصوصیاتی می باشد: 
۱- در شناخت اصول مکتب در حد اعلا بوده و در هر موضوعی چه در مرحله ی آگاهی بخشی به روش علمی و چه در مرحله ی کاربردی دارای احاطه ی کامل باشد.
۲- چون مکتب اسلام مدعی ارائه ی دستورالعمل زندگی از جانب خالق عالم است رهبر مکتب نیز بایستی از طرف خالق تعیین شده باشد تا بتواند از پشتیبانی او برخوردار شود.
۳- لازم است که رهبر مکتب دلسوزترین فرد به حال عموم مردم و حافظ منافع و گنجینه های آنها باشد باشد که به این صفت تقوا گفته می شود.

در نتیجه چنین شخصیتی دارای تشخیص و  اختیارات کامل در تمام امور بوده که به آن " ولایت" اطلاق می گردد. بنابراین رهبر تعیین شده از طرف خدا برای ابلاغ و اجرای دین، ولی امر بوده که سلامت شخصیت و موفقیت او در هدایت مردم ،توسط خداوند تضمین شده است.

يَا سَيِّدَ السَّادَاتِ : ای آقای آقايان
در فرهنگ عرب به افرادی که از تربیت وافی برخوردار بوده و به مرحله ای از رشد اخلاقی و توانایی اداره ی امور رسیده باشند و شخصیت آنها قابلیت لازم برای کسب احترام پیدا کرده باشد را " سید " می گویند.
رهبر دینی بایستی در کسب این خصوصیات برجسته ترین مردم باشد بلکه به عنوان مربی صفات انسانی قادر به تربیت چنین شخصیت هایی برای احراز مسئولیت در تشکیلات اسلامی باشد و از این منظر به ایشان " سَيِّدَ السَّادَاتِ " به معنی آقای آقایان گفته شده است.

موفق باشید. پورهادی


  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.