المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

زیارت امیرالمومنین- ۲۷
    
بازدید: 319
    

یا لطیف
زیارت امیرالمومنین- ۲۷
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَنْ كَفَي اللَّهُ الْمُؤْمِنِينَ الْقِتَالَ بِهِ يَوْمَ الأَْحْزَابِ
سلام بر تو اي خدا در روز احزاب به وسيله تو جنگ را از اهل ايمان كفايت كرد.


شرح :
پس از هجرت مسلمانان مکه و شخص پیامبر به مدینه مخالفین به بهانه های مختلف مسلمانان را مورد هجوم و تهدید قرار می داند. به علت شکست هایی که مسلمانان پی در پی به مشرکین وارد کردند آنها تصمیم گرفتند تا تمامی قبایل عرب را متحد کرده با یک حمله کار را تمام کننند.
عمروبن عبدود که قوی ترین جنگجوی عرب در آن زمان بود را با خود متحد کردند. او و تعدادی از همراهان از خندقی که تنها دژ دفاعی مسلمانان بود عبور کرد و مبارز طلبید که هیچ کس جرات مبارزه با او را در خود نمی دید.
امیرالمومنین که جوانی تقریبا بیست و یک ساله بود بدون کلاهخود و زره در حالی که عمامه ی پیامبر را به سر داشت وارد میدان شد و او را شکست داد. کشته شدن عمربن عبدود ترس در دل متحدین انداخت پس طی ماجراهایی از جنگ منصرف و مسلمانان به پیروزی و امنیت رسیدند. این جنگ موجودیت مسلمانان را مورد تهدید قرار داده بود به طوری که همه می گفتند کار اسلام و مسلمانان تمام است.


در این حادثه چند نکته ی قابل توجه وجود دارد که  به طور خلاصه تقدیم می گردد:
۱-امیرالمومنین با کمترین ابزار جنگی در مقابل قوی ترین و مجهزترین جنگجوی عرب ظاهر شد‌.
۲-قدرت و تجربه ی جنگی عمربن عبدود قابل قیاس با امیرالمومنین بیست و یک ساله نبود به طوری که حضرت مورد تمسخر حریف واقع شد و طرف مقابل ، مبارزه با حضرت را در شان خود نمی دید.
۳- پس از ضربه خوردن حریف و سقوط از اسب در حالی که روی زمین آماده ی مردن بود به صورت امام آب دهان انداخت که حضرت برای کنترل خشم خود  چند لحظه تامل کرده و مجددا به میدان جنگ برگشتند و کار را تمام کردند این عملکرد امیرالمومنین در تاریخ جنگ بی سابقه بود و نشان دهنده ی اخلاص خاص ولی خدا در امر جهاد است.
۴- با این رشادت و شجاعت امیرمومنان تزلزل در لشکر دشمن واقع شد و جلوی قتل عام و خونریزی مسلمانان گرفته شد که بیانگر اعجاز خدا توسط امیرالمومنین بود.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.