زیارت امیرالمومنین-۲۶
شنبه 13 آبان 1402
بازدید: 338
یا لطیف
زیارت امیرالمومنین-۲۶
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا فَاصِلَ الْحُكْمِ النَّاطِقَ بِالصَّوَابِ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْمُتَصَدِّقُ بِالْخَاتَمِ فِي الْمِحْرَابِ
سلام بر تو اي فيصله بخش حكم، و گوياي به درستي سلام بر تو اي صدقه دهنده انگشتر در محراب
شرح :
يَا فَاصِلَ الْحُكْمِ النَّاطِقَ بِالصَّوَابِ :ای فيصله بخش حکم و گوياي به درستي
دستوری که توسط حاکم صادر می شود یا رای قاضی برای ختم دعوای طرفین را حکم می گویند. به طور خلاصه آنچه ارزش حکم را مشخص می کند چند شرط است :
۱- حاکم از اطلاعات دقیق و کامل به موضوع برخورد بوده باشد.
۲- حاکم دارای تقوای کافی برای صدور حکم در خصوص موضوع مورد نظر باشد.
۳-دریافت کنندگان حکم به تقوا و جایگاه حاکم اعتماد داشته و از حکم او پیروی نمایند.
۴- در صورت تخلف و سرپیچی طرفین دعوی از پذیرفتن حکم قاضی یا حاکم قدرت اعمال نظر و اجرای حکم یا دستور صادر شده را داشته باشد.
امیرالمومنین با علم الهی به هر موضوعی که مورد دعوی قرار گیرد اشراف و احاطه ی کامل داشته ، بنابراین حکم ایشان صحیح و بدون نقص بلکه عین حقیقت است لذا تمام کننده ی کار و اجرای آن بر طرفین واجب است.
الْمُتَصَدِّقُ بِالْخَاتَمِ فِي الْمِحْرَابِ : صدقه دهنده ی انگشتر در محراب.
امیرمومنان داخل مسجد و در حال رکوع بودند که سائلی از ایشان درخواست کردند حضرت برای برآوردن حاجت شخص نیازمند با حفظ شان نماز و جلوگیری از شکسته شدن آن انگشت مبارک را که به انگشتری قیمتی مزین بود حرکت داده و شخص سائل انگشتر را دریافت کرد. این صدقه دادن به درگاه خداوند جلوه نموده به طوری که آیه ای در شان آن نازل گردید زیرا :
۱- بدون درنگ عطا انجام تا سائل معطل نمانده و تحقیر نشود.
۲- شیئی قیمتی که به طور معمول به عنوان زینت نگهداری و ثروت یا نشان خانوادگی محسوب شده را به دور از هرگونه ملاحظه و دلبستگی تصدق نمودند.
۳- این عطا با آنچنان خلوص نیتی صورت گرفت که قدر آنرا فقط خدا می داند.
موفق باشید. پورهادی