المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

زیارت امیرالمومنین -۱۴
    
بازدید: 331
    

یا لطیف
زیارت امیرالمومنین -۱۴
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا بَحْرَ الْعُلُومِ وَ كَنَفَ الْفُقَرَاءِ
سلام بر تو ای دريای دانش ها، و پناه تهيدستان


شرح :
بَحْرَ الْعُلُومِ : دریای دانش ها
وسعت و کیفیت علم ائمه بحث مفصل و پیچیده ای است که به طور اجمال می توان گفت حضرات به علت داشتن مقام قرب الهی جهت مسئولیت هدایت امت  لازم است که در موضع پاسخگویی به نیازهای علمی و تدابیر امور جامعه هیچ گونه محدودیتی نداشته باشند.
امکانات آموزش در هر زمان و مکان و همچنین حافظه و ظرفیت طبیعی بشر توانایی ایجاد چنین کیفیتی را ندارد بنابراین تنها راه ممکن برای رفع این محدودیت ، متصل شدن به خزانه ی علم الهی است که اولا بی نهایت است و ثانیا در هر لحظه قدرت ارائه ی علم و راه حل هر مشکلی را دارد.
لذا وجود حضرات که فانی در خدا هستند از منبع بی نهایت علم او بهرمند شده و به دریای دانش شناخته شده اند که امیرمومنان بعد از پیامبر تجسم یافته ی این معناست.


كَنَفَ الْفُقَرَاءِ : پناه تهيدستان
به طور معمول شخصیت های رشد یافته در علوم و امور اجتماعی به اقتضای موقعیتی که دارند دور از دسترس عموم مردم بوده و نیازمندان نمی توانند به راحتی از خدمات ایشان بهرمند گردند.
اما امیرالمومنین ضمن داشتن بالاترین جایگاه علمی و قدرت سیاسی در بین عموم مردم زندگی نموده و نه تنها همه ی اقشار مردم قادر به ارتباط با حضرتش بودند بلکه ضعیف ترین مردم در تنگناها به ایشان پناهنده می شدند و جالب اینکه عمل پناه دادن امیر مومنان همچنان پس از شهادتش ادامه داشته است که این امر یک موهبت عظیم الهی برای بشریت به شمار می آید.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.