فراز بیست و چهارم از دعای مکارم الاخلاق
دوشنبه 8 آبان 1402
بازدید: 358
بسم الله الرحمن الرحیم
فراز بیست و چهارم از دعای مکارم الاخلاق
۲۴- اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اكْفِنِي مَؤُونَةَ الِاكْتِسَابِ ، وَ ارْزُقْنِي مِنْ غَيْرِ احْتِسَابٍ ، فَلَا أَشْتَغِلَ عَنْ عِبَادَتِكَ بِالطَّلَبِ ، وَ لَا أَحْتَمِلَ إِصْرَ تَبِعَاتِ الْمَكْسَبِ.
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و مرا از سختی و دشواری کسب و کار بازدار و روزیام را از جایی که گمان نمیبرم، عنایت فرما؛ تا در راه به دست آوردن روزی از بندگیات باز نمانم و سنگینی ناسالمی و ناهنجاری کسب را به دوش نکشم.
(صحیفه سجادیه)
شرح :
انجام کار در زندگی برای تامین معاش یک ضرورت است اما نوع کار و سختی هایی که متحمل می شویم علت هایی دارد که قابل تامل است و می توان تحت مدیریت صحیح و به یاری خدا آنها را برطرف کرد. درخواست تامین روزی از جایی که ما گمان نمی بریم اشاره ای ست که باید مورد تامل قرار دارد زیرا :
۱-گاهی اشاره به تغییر روش در نحوه ی انجام کار است که می تواند اصلاح کننده و تخفیف دهنده ی میزان سختی کار باشد.
۲- ممکن است توجه به شرایط محیط کار و ضرورت تغییر محل کار باشد یعنی اگر این کار را در جایی دیگر انجام دهیم از روزی بیشتری همراه با آسایش برخوردار شویم.
۳- از آنجا که روش زندگی انسان بر مبنی آزمون و خطا استوار شده احتمال کسب روزی از جایی خارج از انتظار، یعنی شاید کار و شغل فعلی ما با استعداد و شرایط روحی وجسمی ما سازگار نبوده و باید شغل را تغییر داد.
۴- موارد زیادی مشاهده شده است که انتخاب یک شغل فقط یک اقدام ضروری و اولیه بوده تا این تلاش مقدمه ی پذیرش تحولی برای ورود به عرصه اجتماعی بزرگ با شرایط عالی و پیشرفت های چشمگیر قرار گیرد.
۵- کار و تلاش یک ضرورت و اقدام اولیه است اما نتیجه ی کار و میزان پیشرفت در اختیار خداست که بنده دائما بایستی آنرا مد نظر داشته باشد.
۶- وظیفه بنده این است که دائما خود را در محضر پروردگار حاضر دیده و امورات خود را بر اساس دستورات خدا و در راستای انجام وظائف بندگی به درگاه او لحاظ نماید تا پروردگار عالم مسیر حرکت و نوع فعالیت او را تعین و به انجام رساند.
موفق باشید. پورهادی