المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

فراز بیستم از دعای مکارم الاخلاق
    
بازدید: 353
    

بسم الله الرحمن الرحیم


فراز بیستم از دعای مکارم الاخلاق 
۲۰-اللَّهُمَّ أَنْتَ عُدَّتِي إِنْ حَزِنْتُ ، وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِي إِنْ حُرِمْتُ ، وَ بِكَ اسْتِغَاثَتِي إِنْ كَرِثْتُ ، وَ عِنْدَكَ مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ ، وَ لِمَا فَسَدَ صَلَاحٌ ، وَ فِيما أَنْكَرْتَ تَغْيِيرٌ ، فَامْنُنْ عَلَيَّ قَبْلَ الْبَلَاءِ بِالْعَافِيَةِ ، وَ قَبْلَ الطَّلَبِ بِالْجِدَةِ ، وَ قَبْلَ الضَّلَالِ بِالرَّشَادِ ، وَ اكْفِنِي مَؤُونَةَ مَعَرَّةِ الْعِبَادِ ، وَ هَبْ لِي أَمْنَ يَوْمِ الْمَعَادِ ، وَ امْنِحْنِي حُسْنَ الْاِرْشَادِ .
خدایا! اگر اندوهگین شوم، تو ذخیره و مایۀ دل‌خوشی منی؛ و اگر از هر دری محرومم کنند، تو محلّ رفت و آمد منی؛ و اگر در فشار و سختی قرار گیرم، کمک خواهی‌ام از وجود توست؛ و آنچه از دستم رود، عوض و بدلش نزد توست؛ و برای هر چه فاسد شود، مایۀ اصلاح پیش توست؛ و هر آنچه را ناپسند داری، تغییرش به دست توست؛ خدایا! پیش از بلا، به تندرستی و عافیت؛ و قبل از درخواست، به توانگری؛ و پیش از گمراهی، به هدایت بر من منّت گذار؛ و مرا از سختی و دشواری آزار بندگان بازدار و ایمنی روز قیامت را نصیبم کن و ارشاد کردن نیکو و خوب را به من عطا فرما.


(صحیفه سجادیه)


شرح :
از همان بدو خلقت آدم که فرزندان ایشان بنام هابیل و قابیل پا به عرصه ی دنیا گذاشتند مبارزه بین حق و باطل شروع شد و تا پایان عمر دنیا ادامه خواهد داشت.
طرفین این مبارزه در ابعاد مختلف زندگی به روش های گوناگون یکدیگر را تحت فشار و آزار قرار می دهند که خلاصی از آنها بعضا بسیار دشوار است.
از آنجائی که جبهه ی حق طالب هدایت و سازندگی است ، رعایت حقوق دیگران را لازمه ی رسیدن به سعادت برای خود دانسته و از ظلم و ستم به طرف مقابل پرهیز می کند اما جبهه ی باطل برای طرف مقابل ، حقی قائل نبوده و نهایت فشار را تحمیل می کند و ترحمی نسبت به ایشان ندارد.


لذا امام سجاد (ع) در انواع مشکلات طبیعی و صدمات ناشی از مبارزات اجتماهی اعم از سیاسی ،فرهنگی و اقتصادی به خدا پناه برده و از او یاری می طلبد.
زیرا تمامی اسباب موجود همچنین آثار و نتایج حاصله از به کار گرفته شدن آنها به اذن خالق است که برای امتحان که سنت الهی است در اختیار بشر قرار داده شده است همانند آتشی که به فرمان خدا بر حضرت ابراهیم سرد و سلامت گشت.
لذا امام تامین امنیت و رفع خسارات وارده از اشتباهات فردی و اجتماعی همچنین جبران گذشته ها را از خداوند طلب می نمایند زیرا که او خالق و قادر به ایجاد مجدد نعمت ها در انواع بی شمار بوده که تضمین کننده ی بقا و اعطا کننده ی کمال به انسان خواهد بود.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.