المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

فراز هیجدهم از دعای مکارم الاخلاق
    
بازدید: 380
    

بسم الله الرحمن الرحیم


فراز هیجدهم از دعای مکارم الاخلاق 
۱۸-اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ مَتِّعْنِي بِالِاقْتِصَادِ ، وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَهْلِ السَّدَادِ ، وَ مِنْ أَدِلَّةِ الرَّشَادِ ، وَ مِنْ صَالِحِ الْعِبَادِ ، وَ ارْزُقْنِي فَوْزَ الْمَعَادِ ، وَ سلَامَةَ الْمِرْصَادِ .
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و مرا در تمام امور زندگی از میانه‌روی بهره‌مند کن و اهل صواب و درستی و از زمره راهنمایان به خیر و از بندگان شایسته‌ات قرار ده؛ و رستگاری روز قیامت و سلامت از کمینگاه عذاب را روزی‌ام کن.


(صحیفه سجادیه)


شرح :
ذات انسان از نفخه ی الهی خلق شده که از جنس ابدیت است لذا طالب بی نهایت می باشد. این صفت ذاتی باعث می شود که انسان در امورات زندگی از مرزها عدول نموده و دچار افراط شود.
در حالی که کمال انسان در گرو پرورش انواع فضائل انسانی است که به صورت استعدادهای بالقوه در نهاد او قرار داده شده و در صورت کنترل رفتار و عملکرد خود در مدیریت زندگی و تقسیم توانایی خود بر سایر ابعاد روحی فرصت پرورش آنها را پیدا خواهد کرد و این حالت همان اعتدال یا میانه روی در اعمال و رفتار است که مورد سفارش معصومین می باشد.


درود فرستادن بر آل محمد در هر فراز از دعا اشاره به این نکته ی مهم دارد : کسانی که تحت نظر امام هدایت تربیت شده باشند توفیق رسیدن به این مرحله را پیدا کرده و به عنوان رابط امام عمل نموده و راهنمای سایرین در طی طریق کمال خواهند بود. اینان از بندگان شایسته ی خدا بوده که به رستگاری رسیده و در روز قیامت در زمره ی نجات یافتگان از کمینگاه عذاب خواهند بود.
  
موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.