فراز پانزدهم از دعای مکارم الاخلاق
شنبه 6 آبان 1402
بازدید: 365
بسم الله الرحمن الرحیم
فراز پانزدهم از دعای مکارم الاخلاق
۱۵- اللَّهُمَّ إِلَى مَغْفِرَتِكَ وَفَدْتُ ، وَ إِلَى عَفْوِكَ قَصَدْتُ ، وَ إِلَى تَجَاوُزِكَ اشْتَقْتُ ، وَ بِفَضْلِكَ وَثِقْتُ ، وَ لَيْسَ عِنْدِي مَا يُوجِبُ لِي مَغْفِرَتَكَ ، وَ لَا فِي عَمَلِي مَا أَسْتَحِقُّ بِهِ عَفْوَكَ ، وَ مَا لِي بَعْدَ أَنْ حَكَمْتُ عَلَى نَفْسِي إِلَّا فَضْلُكَ ، فَصَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ تَفَضَّلْ عَلَيَّ .
خدایا! به سوی آمرزشت آمدم و به جانب بخششت روی کردم و به گذشتت مشتاقم و به احسانت اعتماد کردم؛ چیزی نزد من نیست که به خاطر آن سزاوار آمرزش تو شوم و عملی که به خاطر آن مستحق بخششت شوم؛ و پس از اینکه بر ضد خود داوری کردم، به این نتیجه رسیدم که چیزی جز احسانت برایم نیست؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست و به من احسان کن.
(صحیفه سجادیه)
شرح :
وجود انسان در این بیکرانه ی هستی ذره ای است که به واسطه ی نیروی هستی بخشی خالق عالم موجودیت یافته و با نور هدایت او طی طریق می کند.
حرکت انسان در مسیر کمال بر اساس آزمون و خطا بوده و در هر لحظه جهت تشخیص راه صحیح و کسب موفقیت برای عبور از موانع و مشکلات راه ، نیازمند هدایت و حمایت پروردگار است.
مسلم است که برخوردار شدن از این حمایت و هدایت لحظه به لحظه مستلزم رجوع پی در پی به درگاه خدا و داشتن حضور قلب دائم برای ایجاد ارتباط با پروردگار است.
این رجوع و حضور دائم به درگاه خدا باعث ایجاد آگاهی فرد نسبت به خطاهای خود شده و توان جبران خسارات وارده ناشی از خطای ارتکابی را از خداوند دریافت می کند.
اینکه شخص خطاکار توفیق درک هدایت پیدا کند و موفق به جبران از دست رفته ها بشود بیانگر برخوردار شدن از احسان خداوند است که امام سجاد آن را از پروردگار خویش درخواست نموده اند.
موفق باشید. پورهادی