المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

فراز یازدهم از دعای مکارم الاخلاق
    
بازدید: 401
    

بسم الله الرحمن الرحیم


فراز یازدهم از دعای مکارم الاخلاق 
۱۱-  اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْعَلْ أَوْسَعَ رِزْقِكَ عَلَيَّ إِذَا كَبِرْتُ ، وَ أَقْوَى قُوَّتِكَ فِيَّ إِذَا نَصِبْتُ ، وَ لَا تَبْتَلِيَنِّي بِالْكَسَلِ عَنْ عِبَادَتِكَ ، وَ لَا الْعَمَى عَنْ سَبِيلِكَ ، وَ لَا بِالتَّعَرُّضِ لِخِلَافِ مَحَبَّتِكَ ، وَ لَا مُجَامَعَةِ مَنْ تَفَرَّقَ عَنْكَ ، وَ لَا مُفَارَقَةِ مَنِ اجْتَمَعَ إِلَيْكَ .
خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و فراخ‌ترین روزی را، هنگامی‌که پیر شدم، برایم قرار ده؛ و نیرومندترین نیرویت را، زمانی که خسته و درمانده شدم، نصیبم کن؛ و مرا به سستی و کسالت از بندگی‌ات مبتلا نکن؛ و نه به نابینایی از شناخت راهت و نه به دچار شدن انحراف از دوستی‌ات و نه به همراهی کردن با کسی که از تو جدا شده و نه به جدا شدن از کسی که با تو همراه گشته.


(صحیفه سجادیه)


شرح :
چرا امام سجاد بیشترین بهره از زندگی را برای دوران پیری درخواست کرده اند در حالی که می دانیم شخص پیر نه آنچنان اشتهایی برای غذا خوردن دارد نه توانایی بهره وری جنسی ضمن اینکه به خاطر ضعف بدنی عارض شده در پیری دیگر قدرت مسافرت و سیاحت در جهان را هم ندارد. برای این درخواست امام دلایل متعددی می توان برشمرد که چند مورد از آنها به طور اختصار تقدیم می گردد  :
۱- شخص جوان با نیروی جوانی کسب درآمد می کند در حالی که در پیری ناتوان شده و بایستی از اندوخته های مالی و تجربی، نیاز خود را تامین کند.
۲- شخص جوان در ابتدای راه بوده و بساط زندگی خانواده و فعالیت اجتماعی محدودی دارد بنابراین نیاز او به درآمد کم است در حالی که پیران به طور معمول دارای خانواده ی گسترده شامل فرزندان و نوه بوده که جهت نگهداری و پشتیبانی آنها به درآمد بیشتری نیاز دارد.
۳- شخص مسن دارای تجربه در ایجاد ارتباط با اشخاص و صاحبان مشاغل مختلف و شناخت فرصت های زندگی است و در صورت داشتن سرمایه ی کافی قادر به ایجاد تحولات بزرگی در عرصه ها ی سیاسی - اقتصادی - فرهنگی می باشد.


نکته ی دیگری که مد نظر امام قرار گرفته شوق به بندگی و همراه شدن با افراد صالح است. زیرا رفتار و افکار دوستان تاثیر به سزایی در شکل گرفتن شخصیت فرد داشته و در اثر همنشینی با ایشان ابتدا همفکری و سپس همراهی صورت می گیرد که می تواند سرنوشت انسان را تعیین کند.
بنابراین لازم است که مومنین در راز و نیاز با خدای خویش برحذر ماندن از این آفت بزرگ را درخواست نموده و در صحنه ی واقعی زندگی در انتخاب همراهان دقت و جدیت لازم را اعمال نمایند.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.