المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

قرآن کریم (سوره یوسف - آیه ۱۰۱)
    
بازدید: 400
    

بِنام خداوند بخشنده مهربان
رَبِّ قَدْ آتَيْتَنِي مِنَ الْمُلْكِ وَعَلَّمْتَنِي مِنْ تَأْوِيلِ الْأَحَادِيثِ ۚ فَاطِرَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ أَنْتَ وَلِيِّي فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۖ تَوَفَّنِي مُسْلِمًا وَأَلْحِقْنِي بِالصَّالِحِينَ 
پروردگارا! تو بخشی از فرمانروایی را به من عطا کردی و برخی از تعبیر خواب ها را به من آموختی. ای پدید آورنده آسمان ها و زمین! تو در دنیا و آخرت سرپرست و یار منی در حالی که تسلیم [فرمان های تو] باشم جانم را بگیر، و به شایستگان مُلحقم کن. 


قرآن کریم (سوره یوسف - آیه ۱۰۱)


شرح :
حضرت یوسف(ع) پس از رسیدن به مسند قدرت با اعتراف به حاکمیت پروردگار و امانت بودن سلطنت به درگاه خداوند تواضع و اظهار بندگی نمودند و ضمن یاری خواستن از خدا درخواست عاقبت بخیری می فرماید.


خداوند در آیه ی شریفه سه مرحله از زندگی یک انسان سعادتمند را بیان می فرماید :
۱- همه ی انسانها با درجات مختلف دارای استعداد رشد و کسب موفقیت هستند که کم یا زیاد ، در شرایط مساعد و نامساعد قرار می گیرند و به این شرایط امتحان یا فرصت سنجش و پیشرفت گفته می شود ولیکن میزان موفقیت هر فرد بستگی به تشخیص پروردگار او دارد که بر حسب هدف تعیین شده برای خلقت هر فرد به او اعطا می گردد.
۲- شناخت وظیفه ی تعیین شده برای مومن در ازای موفقیت اعطا شده از مهمترین امور محوله است که مومن برای انجام آنها نیاز به پشتیبانی خدا دارد و این امر تحقق پیدا نمی کند مگر با توجه و توسل دائم به درگاه پروردگار . زیرا خطرات عظیم نهفته ای وجود دارد که غیر از خداوند یاری کننده ای برای مومن وجود نخواهد داشت.
۳-عاقبت بخیر شدن حاصل همه ی تلاشهای مومن در طول زندگی فردی و اجتماعی خواهد بود که نتیجه ی اخلاص او در بندگی خدا و کیفیت انجام وظایف محوله بوده و به عنوان پاداش نهایی از طرف خداوند اعطا می شود.

   موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.