قرآن کریم (سوره انعام -آیه۱۲۶)
دوشنبه 13 شهریور 1402
بازدید: 391
بنام خداوند بخشنده مهربان
وَهَٰذَا صِرَاطُ رَبِّكَ مُسْتَقِيمًا ۗ قَدْ فَصَّلْنَا الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَذَّكَّرُونَ
و این [قرآن و اسلام] راه راست پروردگار توست؛ ما آیات را برای گروهی که متذکّر می شوند، بیان کردیم.
قرآن کریم (سوره انعام -آیه۱۲۶)
شرح :
آیه ی شریفه دو موضوع را مد نظر قرار داده است :
۱- عبارت صراط مستقیم که کلمه ی مستقیم در معنای لغوی به معنی به مسیر بدون انحنا گفته می شود. در حالی که کاربرد آیه در مسائل واقعی زندگی بوده که متشکل از انواع ابهامات و پیچیدگی های مختلف است.
بنابراین کسی می تواند از این صحنه ها موفق خارج شود که اولا دارای اصول فکری علمی و بنیادی بوده و برای هر موضوعی دستورالعملی روشن داشته باشد.
ثانیا از انعطاف پذیری روحی بالا برخوردار باشد تا دچار آفت زدگی و جمود نشده ، بتواند مطابق نیاز روش های نوین لازمه ی هر موضوع در هر زمان را به کار بندد.
لذا خداوند دین اسلامی که اصول علمی و عملی آن را در آیات قرآن بیان فرموده است به عنوان صراط مستقیم به معنی روش پایداری که در همه زمان ها کابرد خواهد داشت معرفی می نماید.
۲- این آیات برای متذکرین مفید خواهد بود و لا غیر حال باید دید متذکرین چه کسانی هستند که از صراط مستقیم قرآن بهرمند می شوند. روش زندگی انسان بر اساس آزمون خطا استوار شده و بدین ترتیب که آموخته های خود را به کار بسته و از نتایج صحیح حاصله بهرمند می شود و خطاهای آشکار شده را اصلاح می کند.
از این دیدگاه افراد به سه دسته تقسیم می شوند :
۱-کسانی که دچار اشتباه شده اما هیچ گاه نه متوجه اشتباه خود می شوند و نه به اخطار دیگران توجه می کنند ، ایشان غافلان هستند.
۲- افرادی که به طور طبیعی دچار خطا شده اما شناسای خطای خود شده و از تکرار آن جلوگیری می کنند ، اینان متذکرین و اهل عبرتند.
۳- افرادی که علاوه بر درک خطا و جلوگیری از تکرار در حد توان حاضر به جبران گذشته نیز می باشند. ایشان توبه کنندگان و از جمله رستگاران خواهند بود. آنچه مورد نظر قرآن واقع شده ، افراد گروه دوم به بعد هستند.
موفق باشید . پورهادی