قرآن کریم (سوره نساء-آیه ۱۷۵)
چهار شنبه 8 شهریور 1402
بازدید: 404
بنام خداوند بخشنده مهربان
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَاعْتَصَمُوا بِهِ فَسَيُدْخِلُهُمْ فِي رَحْمَةٍ مِنْهُ وَفَضْلٍ وَيَهْدِيهِمْ إِلَيْهِ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا
اما کسانی که به خدا ایمان آوردند و به او تمسّک جستند، به زودی آنان را در رحمت و فضلی از سوی خود درآورد، و به راهی راست به سوی خود راهنمایی می کند.
قرآن کریم (سوره نساء-آیه ۱۷۵)
شرح :
خداوند برای هدایت شدن بندگان شرایط و فضائلی قائل شده که به طور مختصر حضور تقدیم می گردد.
الف - شرایطی که برای هدایت در ضمن آیه ی شریفه بیان شده به شرح ذیل است:
۱-صرف پذیرفتن وجود خدا اقتضای فطرت انسانی می باشد اما کافی نیست.
۲- ایمان به خدا یعنی بعد از پذیرفتن وجود خدا خود را ملزم به اطاعت امر او نمودن.
۳-این اطاعت بایستی دائمی بوده و به همه ی امور و ابعاد زندگی تعمیم داده شود و مومن دائما به خدای خویش رجوع نماید. این رجوع به خدا و کمک خواستن از او که عمل بر اساس دستورات خداست و تمسک گفته می شود.
ب- افرادی که شرایط هدایت را اجرا نمایند ، خداوند ایشان را پذیرفته و مورد هدایت قرار می دهد و این هدایت رحمت بوده و دارای فضائلی خاص به این قرار است :
۱- فرد هدایت شده راه مسقیم را خواهد شناخت که روشی پایدار در امورات روزمره از کوچک تا بزرگ خواهد بود. زیرا کارهای زندگی را می توان به روش های مختلف انجام داد ولیکن هر روشی در هر دوره ای مضرات نهفته ی خاص خود را داشته که با طی شدن زمان و شرایط مربوطه دیگر کارائی نخواهد داشت.
اما صراط مستقیم ارائه شده از جانب خداوند آن روشی هست که بر حقیقت استوار بوده و صاحبش را از تغییرات ناشی از حوادث و تحریفات محفوظ خواهدداشت.
زیرا بر اساس قانون خلقت و منبطق بر واقعیت است.
۲- هدایت از سوی خدا رحمت بوده که فضلیت محسوب می شود ، یعنی تحت حمایت خاص پروردگار قرار گرفته که بر همه ی قدرت های حمایت کننده برتری دارد.
موفق باشید. پورهادی