المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

مناجات الخائفین (خداترسان)-۵
    
بازدید: 479
    

بنام حضرت دوست


مناجات الخائفین (خداترسان)-۵


إِلهِی نَفْسٌ أَعْزَزْتَها بِتَوْحِیدِک کیفَ تُذِلُّها بِمَهانَةِ هِجْرانِک؟ وَ ضَمِیرٌ انْعَقَدَ عَلی مَوَدَّتِک کیفَ تُحْرِقُهُ بِحَرارَةِ نِیرانِک؟ إِلهِی أَجِرْنِی مِنْ أَلِیمِ غَضَبِک، وَ عَظِیمِ سَخَطِک، یا حَنَّانُ یا مَنَّانُ، یا رَحِیمُ یا رَحْمانُ، یا جَبَّارُ یا قَهَّارُ، یا غَفَّارُ یا سَتَّارُ، نَجِّنِی بِرَحْمَتِک مِنْ عَذابِ النَّارِ، وَ فَضِیحَةِ الْعارِ، إِذَا امْتازَ الْأَخْیارُ مِنَ الْأَشْرارِ، وَ حَالَتِ الْأَحْوالُ وَ هَالَتِ الْأَهْوالُ، و قَرُبَ الْمُحْسِنُونَ وَبَعُدَ الْمُسِیئُونَ، «وَ وُفِّیتْ کلُّ نَفْسٍ ما کسَبَتْ وَهُمْ لَایظْلَمُونَ».
معبودم، جانی را که به توحیدت عزّت بخشیدی، چگونه به خواری هجرانت خوار می کنی و باطنی که بر دوستی ات پیمان بسته، چگونه به سوز آتشت می سوزانی؟ معبودم، از دردناکی خشمت و بزرگی ناخشنودی ات پناهم ده، ای پرمهر، ای بسیار احسان کننده، ای مهربان، ای بخشاینده، ای توانا، ای چیره، ای آمرزنده، ای پرده پوش، به مهرت مرا از شکنجه آتش و رسوایی ننگ، رهایی بخش، آنگاه که نیکان از بدان جدا شوند و حالت ها دگرگون گردد و هراسنده ها بهراسند و نیکوکاران به خوشبختی نزدیک شوند و بدکاران از آن دور گردند و به هرکس آنچه را که انجام داده به طور کامل خواهند داد و مورد ستم قرار نمی گیرند.


امام زین العابدین (ع)


شرح :


فراز آخر مناجات خائفین را می توان به سه بخش تقسیم نمود :
الف- وصف حال مومنانی که با درک بندگی و اتصال به توحید به صورت اشاره ضمنی رها شده از آتش معرفی شده ونزد پروردگار خویش به جایگاه عزت قرب نائل آمده اند.
ب- معرفی چند صفت از صفات خداوند همچون  مهربانی، احسان، پرده پوشی، توانا بودن که برای درخواست مغفرت و طلب آمرزش در مناجات بیان می شود و امید بخش بندگان در رجوع به درگاه الهی می باشند.
ج- یاد آوری موعد قیامت که وعده تخلف ناپذیر خداوند برای رسیدگی به اعمال بوده و برای تکمیل نمودن نظام خلقت بر اساس حکمت الهی حتمی می باشد.
بدیهی است که یاد آوری قیامت در راز و نیازها  و امورات روزمره برای جلوگیری از آلودگی به انواع عوارض سوء دنیوی امری ضروریست.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.