پذیرفتن احتمال تغییر ، شرط لازم در حفظ روابط اجتماعی
شنبه 26 تیر 1400
بازدید: 1168
بنام خدا
پذیرفتن احتمال تغییر ، شرط لازم در حفظ روابط اجتماعی
انسان موجودی اجتماعیست که برای بقا و بالا بردن سطح کیفیت حیات خود ، نیاز به حضور در جمع سایر انسانها و ارتباط نزدیک با همنوعان خود دارد.
با توجه به اینکه افراد مختلف دارای عملکرد متفاوت ، متناسب با آموخته ها و عادات ذاتی خود هستند که بعضا با طبع دیگران همخوانی نداشته ، باعث سردی روابط ، تا قطع کامل دارد ، لذا لازم است که برای حفظ این ارتباط ، احتمال تغییر و ناهمخوانی را در برنامه اجتماعی خود لحاظ نمائیم.
ما از یکطرف باید از عوامل فساد برانگیز دوری گزینیم
و از طرف دیگر از عوامل مثبت برای رشد خود بهرمند شویم .
در اینجا توجه به یک نکته تاثیر حیاتی دارد ، که هیچگاه مطلق فکر نکرده و احتمال تغییر را لحاظ نموده و بدانیم که هر چه این درصد را بالاتر لحاظ کنیم ، در تحمل ناهنجاریها ، تا حصول نتیجه، موفق تر ، خواهیم بود.
این تغییرات برای همه موارد منفی و مثبت، وجود داشته و استثنا ندارد ، چند مثال :
الف) احتمال وجود عوامل مثبت در شرایط منفی :
۱- حضرت ابوالفضل(ع) هم طایفه شمر ، دو شخصیت کاملا متضاد.
۲- یزیدبن معاویه بن ابوسفیان ، که عامل ایجاد حادثه تلخ کرببلا در روز روز عاشوراست ، صاحب پسری میشود بنام معاویه که پس از مرگ پدر بر منبر رفته و اعلان برائت از عملکرد یزید نموده و امام سجاد را ، خلیفه بر حق معرفی می کند.
ب) احتمال پیدایش عوامل منفی در شرایط مثبت :
۱- فرزند اول امام صادق)ع(، عبداله نام دارد و ایشان خلاف حهت خاندان معصوم حرکت کرده و با ادعای امامت ، بارها برای برادر کوچک خود ، امام موسی کاظم )ع( ، ایجاد مزاحمت مینماید.
۲- امام هادی(ع) دارای چند پسر از جمله جعفر است که دارای شخصیتی متضاد با سایرین بوده و جعفر بعلت ادعای امامت ، به کذاب مشهور می گردد.
این شواهد بارز تاریخی بما میگوید که تا چه اندازه در روابط اجتماعی، بایستی با حفظ تقوای الهی ، هوشیار و انعطاف پذیر باشیم.
موفق باشید. پورهادی