المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

سوره فصلت - (آیه ۵۳)
    
بازدید: 555
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم


سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنْفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ ۗ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ 
به زودی نشانه های خود را در کرانه ها و اطراف جهان و در نفوس خودشان به آنان نشان خواهیم داد تا برای آنان روشن شود که بی تردید او حق است. آیا کافی نیست که پروردگارت بر همه چیز گواه است


سوره فصلت - (آیه ۵۳)


شرح :


خداوند از باب رحمت واسعه ی خویش در مسیر حرکت انسان به سوی قیامت که تجلی گاه حقیقت خلقت است ، وعده گاه هایی برای ایجاد آگاهی او تعیین و در این میعاد تحولاتی بزرگ مقدر فرموده است تا انسان را از محو شدن در امورات دنیایی حفظ نموده تا قبل از وقوع واقعه قیامت او را به راه راست ، هدایت فرماید.
از نظر بسیاری از مفسرین ظهور امام دوازدهم و حادثه ی رجعت از جمله این میعاد هستند که آیه ی شریفه به آنها اشاره دارد. برای شناخت زمان وقوع این تحولات عظیم علائمی بیان شده که بایستی به روایات معصومین مراجعه نمود.


خداوند برای ایجاد تشخیص در شناخت این تحولات و پذیرش آنها ظهور علم درونی را به عنوان قوای پشتیبانی ، مقدر فرمود و آن را " نشانه در نفوس" نامید.
همچنان که با گذشت زمان و اشتغال به امور مختلف بعضی از موضوعات از ذهن انسان پاک می شود که انسان برای به خاطر آوردن آنها نیازمند به یک هشیار کنننده و آگاهی دهنده دارد ، خداوند این آگاهی بخشی و هشیار سازی را به صورت ظهور نشانه در نفوس بیان فرموده و وعده تحقق آنرا می دهد.


این "نشانه در نفوس" نوعی خلقت است که بیان کننده ی حضور و نظارت دائم خداوند بر عالم از کل تا اجزای آن است. احتمال دیگری که در تفسیراین عبارت می توان مطرح نمود وجود پیامبرگونه هایی هستند که در آنزمان مردم را به ظهور علائم هشیار می سازند.

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.