المَرءُ عَلی دینِ خَلیلِهِ فَلیَنظُرْ أحَدُکُم مَن یُخالِلُ
آدمى بر آیین دوست خود است؛ پس هر یک از شما مراقب باشد که با چه کسى دوستى مى‌کند

سوره احزاب - (آیه ۳۶)
    
بازدید: 551
    

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم


وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُبِينًا 
و هیچ مرد و زن مؤمنی را نرسد هنگامی که خدا و پیامبرش کاری را حکم کنند برای آنان در کار خودشان اختیار باشد؛ و هرکس خدا و پیامبرش را نافرمانی کند یقیناً به صورتی آشکار گمراه شده است.


سوره احزاب - (آیه ۳۶)


شرح :


پذیرفتن ارجعیت حکم پیامبر بر نظریه ی شخصی صحصیح و بر اساس استدلال عقلی و منطقی می باشد زیرا :


۱- در علم منطق داریم که جزء تابع کل است. بنابراین وقتی ما حقانیت دین اسلام همچنین رسالت پیامبرش را به عنوان یک کلیت پذیرفتیم ، پس در انجام جزئیات آن یعنی اجرای احکام دین لازم است از پیامبر که مجری آن است اطاعت کنیم وگرنه دین اسلام را نپذیرفته و مسلمان نشده ایم.


۲- استدلال عقلی : زمانی که ما اصل عصمت را به عنوان یک ضرورت در مورد شخصی بنام پیامبر  جهت تضمین سلامت و جلوگیری از هرگونه اشتباه در ابلاغ دستورات خداوند می پذیریم یعنی صحت نظرات و سخنان ایشان را به طور تمام و کمال تاکید کرده و ارجعیت آن را بر رای خودمان تشخیص داده ایم.


بنابراین و به حکم عقل نتیجه گرفته می شود که نپذیرفتن ارجعیت نظر پیامبر بر نظرات شخصی یعنی شک در عصمت ایشان و رد کردن اصل عصمت پیامبر که مقدمه ی شک در صحت وحی خداست.
حال اگر این اعلان نظر پیامبر حکم باشد یعنی دستور او برای اجرای امر خدا و نپذیرفتن آن سرپیچی از فرمان خدا خواهد بود. لذا آیه ی شریفه  این نافرمانی را گمراهی می داند .

موفق باشید. پورهادی



  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.