سوره احزاب - (آیه ۴۸)
پنج شنبه 20 بهمن 1401
بازدید: 560
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَلَا تُطِعِ الْكَافِرِينَ وَالْمُنَافِقِينَ وَدَعْ أَذَاهُمْ وَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا
و از کافران و منافقان اطاعت مکن و آزارشان را واگذار و بر خدا توکل کن، و کافی است که خدا نگهبان و کارساز [انسان] باشد.
سوره احزاب - (آیه ۴۸)
شرح :
عالم خلقت بر اساس نیروهای متقابل بنا شده است که از برهم کنش آنها تغییر و تحولات حاصل می گردد. این برهم کنش ها و مقابله ها هم بین اجزای مادی طبیعت انجام می شود و هم بین انسانها صورت می گیرد.
بر هم کنش های قوای انسانی در دو حالت انجام ذیل می شود :
۱- قوای درونی : که تحت عنوان نفس امار و نفس لوامه بوده ، حتی در تنهایی مطلق نیز وجود انسان دستخوش مبارزه درونی می شود به طوری که اگر امداد خداوند همراه را با عمل به اصول تربیت دینی نباشد مبتلا به انواع امراض روحی می گردد.
۲- عوامل اجتماعی : انسان موجودی اجتماعی می باشد و با همکاری دیگران انواع ابداعات را ایجاد نموده و نیازهای مختلف خویش را برآورده می سازد.
در این مرحله زمینه برای کسب انواع منافع فراهم شده که باعث رقابت و نهایتا جنگ و نزاع بین افراد می گردد.
مادامی که انسان در روی کره ی خاکی حضور دارد این نزاع نیز ادامه خواهد داشت و در این میان ، وجود افراد فرصت طلبی که همنوعان را فدای منافع خویش می کنند آشکار می شود.
قرآن این سودجویان را به دو گروه مخالف آشکار بنام کافر و مخالف پنهان بنام منافق ، تقسیم بندی می نماید. به علت دائمی بودن این مبارزه که طبیعی زندگی نوع انسان است ، خداوند پیامبر و جمیع مسلمانان را به این حقیقت واقف ساخته و بر پایداری در مبارزه تا وقوع وعده ی الهی مبنی بر پیروزی حق بر باطل ، سفارش می فرماید.
موفق باشید. پورهادی