فرازهایی از زیارت جامعه کبیره-۴۸
شنبه 14 خرداد 1401
بازدید: 693
بنام خدا
فرازهایی از زیارت جامعه کبیره-۴۸
وَ مَنْ جَحَدَكُمْ كَافِرٌ وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ وَ مَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِي أَسْفَلِ دَرْكٍ مِنَ الْجَحِيمِ
هركه منكر شما شد كافر است و هر كه با شما جنگيد مشرك است و هر كه شما را ردّ كرد، در پست ترين جايگاه از دوزخ است
شرح :
وَ مَنْ جَحَدَكُمْ كَافِرٌ : هركه منكر شما شد كافر است
کافر به کسی گفته می شود که شخصیت امام را شناخته و حقانیت دعوت او را درک نموده اما برای حفظ جایگاه سلطه و قدرت خود در جامعه ، وجود امام را انکار و سعی در پوشاندن و مخفی نگه داشتن حقیقت وجودی او می نماید. این عمل پوشاندن حقیقت کفر و عامل آن کافر خوانده می شود.
وَ مَنْ حَارَبَكُمْ مُشْرِكٌ : و هر كه با شما جنگيد مشرک است
مشرک به کسی گفته می شود که اصل عبودیت را قبول داشته ولیکن دارای ادراک غلط از اسما و صفات خدا بوده مسیری انحرافی را برای روش خداپرستی ترسیم نموده است. به این علت ستیزه کنندگان در مقابل امام مشرک نام گرفته اند که در مقابل دستورالعمل ارائه شده امام که ابلاغ خداوند باشد ، مکتبی دست نوشته علم کرده اند تا با فریب عموم مردم موقعیتی برای خود ایجاد نمایند.
وَ مَنْ رَدَّ عَلَيْكُمْ فِي أَسْفَلِ دَرْكٍ مِنَ الْجَحِيمِ : و هر كه شما را ردّ كرد، در پست ترين جايگاه از دوزخ است
ذات انسان پویا خلق شده و توقف نمی پذیرد ، بنابراین دائما در جستجوی حقیقت کمال خود می باشد . چنین انسانی در برخورد با امام هدایت در صورت مساعد بودن شرایط تبعیت ایشان را پذیرفته و در مسیر سعادت قرار می گیرد.
اما در شرایط مخالف یکی از این دو واکنش را نشان خواهد داد:
۱- در صورت وجود موانع بیرونی که مخالفین و محرمیت های اجتماعی باشند از درک حقیقت باز مانده و سرگردان باقی می ماند که به او گمراه می گویند.
۲- در صورت برخورد با موانع درونی از قبیل زیاده خواهی ها و انواع رذائل انسانی ، با نپذیرفتن دعوت امام او را طرد نموده و در مسیر مخالف سعادت وارد شده که به جهنم ختم می شود.
اما علت پائین ترین مرتبه قرار گرفتن ، این است که او عالیترین مرتبه ی هدایت یعنی امام معصوم را رد کرده ، در نتیجه و متقابلا به پائین ترین مراتب وجود که پست ترین جای جهنم باشد نزول می کند.
موفق باشید. پورهادی