فرازهایی از زیارت جامعه کبیره-۳۲
یکشنبه 1 خرداد 1401
بازدید: 715
بنام خدا
فرازهایی از زیارت جامعه کبیره-۳۲
وَ أَمَرْتُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ جَاهَدْتُمْ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ
و به معروف امر نموديد و از منكر نهي كرديد و جهاد في الله نموديد آن گونه كه شايسته بود
شرح :
وَ أَمَرْتُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَيْتُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ : و به معروف امر نموديد، و از منكر نهي كرديد
از جمله اقدامات ضروری برای رشد فردی و اجتماعی، تربیت در سطوح مختلف و متناسب با نیاز و شان اقشار موجود در هر کشور است.
تربیت شامل دو قسمت است :
۱- آموزش ، پذیرش و انجام دادن بایدها ، چه آنهایی که نیازمند به طرح بر مبانی علمی هستند و چه آن دسته که تجربی و عرفی بوده و به مرور زمان در ضمن امورات روزمره واقع می شوند و در زیارت بنام امر به معروف بیان شده است.
۲- پرهیز و خودداری از اموری که مختل کننده ی زندگی و هدر دهنده ی استعدادها و زحمات هستند ، چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی .این رفتار آفات راه بوده و پرهیز دادن مردم از آنها در زیارت ، بنام نهی از منکر معرفی شده است.
امام آگاه ترین فرد از نظر علم به موضوع و بالاترین مقام مسئول تعیین شده از طرف خداوند در انجام و ابلاغ آن به اجتماع می باشد.
وَ جَاهَدْتُمْ فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ : و جهاد في الله نموديد، آن گونه كه شايسته بود
اصل واژه ی جهاد به معنی کوشش صادقانه با تمام توان ، در امور محوله است و از آنجائی که این واژه در موضوع دین و بیشتر برای میدان جنگ به کار برده شده ، به این جایگاه شناخته شده است. امام هم شخصیتی آگاه ، به نیازهای بشری در همه ی ابعاد و هم مسئول هدایت پیروان به راههای تامین آنهاست که لحظه ای کوتاهی نکرده و با تمام توانائی تا پای ایثار مال و جان بدون خطا در تشخیص و اجرا در این راه تلاش می نماید.
در زیارت به این کوشش همه جانبه در حد ایثار ، حق جهاد گفته شده که غیر از امام معصوم هیچکس شایستگی دریافت این جایگاه را ندارد.
موفق باشید. پورهادی